Vegeterijanci Holivuda otkrivaju zašto mrze meso

Bili Ajliš i Džesika Čestejn Foto:EPA-EFE/NINA PROMMER/EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Poznate ličnosti vole da isprobavaju razne dijete i režime ishrane kako bi izgledale bolje i kako bi se osećale bolje u svojoj koži. Neke od njih, javno su govorile o tome zbog čega su želele da postanu vegeterijanci i u potpunosti se odreknu mesnih obroka. Neke ličnosti su vegeterijanci, neke vegani, ali svi imaju dobre razloge zbog čega je biljna ishrana postala njihov primarni izbor.

Kejti Peri je promenila svoj način ishrane prošle godine, i rekla je kako se oseća mnogo bolje od kada je izbacila meso iz ishrane, piše Mogu ja to sama.

Anja Tejlor-Džoj je vegeterijanka od svoje osme godine. Rekla je da je oduvek znala da je to bolji izbor. Ona se bori za lepši i uređeniji svet, koji je potpuno prihvatljiv sa ekološke strane.

Džesika Častejn nije od starta želela da bude veganka, ali je tu odluku donela zbog svog zdravlja. Rekla je da je u dvadesetim godinama imala veoma nizak nivo energije i vrlo visok pritisak, pa je promenila ishranu. Biljna ishrana veoma prija njenom telu.

Pevačica Sia se deklarisala kao veganka 2014. godine. Od tada ljubav prema životinjama pokazuje svojim aktivizmom. Sarađuje sa organizacijom PETA, kako bi smanjila broj životinja lutalica, a čak je napisala i pesmu “Free the Animal” za kampanje koje podržavaju ekološku modu.

Runi Mara je glumica koja pokušava da bude vegeterijanka od svoje 9. godine, ali u odraslom dobu je tek odlučila da postane veganka, nakon gledanja dokumentarca koji govori o tome kako se dobija hrana životinjskog porekla. Kasnije je osnovala svoj brend veganske odeće, jer je shvatila da ju je veoma teško pronaći.

Od svoje 4 godine, Joakin Finiks je znao da više ne želi da konzumira životinjske proizvode jer mu je bilo žao životinja. Glumac često koristi svoj uticaj da progovori o pravima životinja i brizi za životnu sredinu, kao što je to učinio u svom govoru na prijemu za Oskara za najboljeg glumca.

Bili Ajliš Foto:EPA-EFE/NINA PROMMER

Bili Ajliš nikada nije jela meso, odgajana je kao vegeterijanka. Ona prema životinjama gaji posebnu naklonost i kaže da joj zaista nije teško da jednog dana postane vegan.

***

Bonus video: U frižideru devojke koja jede samo sirovu hranu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram