Tužna sudbina srpske voditeljke koja je predosetila da će izgubiti muža

Tijana Jevtić Foto: Facebook/Tijana Jevtic

Preživela je užasne trenutke.

Tijanu Jevtić dobro znaju svi ljubitelji sporta u Srbiji – ona već godinama izveštava sa terena na Radio televiziji Srbije. Voditeljka je prošle godine u februaru doživela veliki lični gubitak.

Njen suprug, plivački trener Srđan Filipović, preminuo je od posledica srčanog udara u 49. godini. Filipović je radio kao selektor Omana, a u toj zemlji je i preminuo.

Tijana je o tragediji otvoreno govorila za medije. Voditeljka je otkrila da je imala loš predosećaj kobnog dana.

„Bila je to sudbina, jednostavno nemam drugo objašnjenje. Iako smo trenutno živeli razdvojeno, bili smo izuzetno povezani, čuli smo se i po nekoliko puta dnevno. Nije postojao trenutak da on ode negde a da ja ne znam gde je, i obrnuto. Naš izbor je bio da porodica za sada funkcioniše ovako. Te noći nisam uopšte spavala, imala sam neki čudan osećaj u stomaku. U poslednjem dopisivanju rekao mi je da je završio trening i da je umoran, da je stigao kući i da će da odspava. Kasnije u toku noći nekoliko puta sam proveravala da li je onlajn. Kako do ujutru nije bilo odgovora, slutila sam da nije dobro“, rekla je za Gloria.

Prema Tijaninim rečima, Srđan je bio potpuno zdrav, bivši plivač, odlazio je na redovne sistematske preglede. Naučio ju je da se ne nervira oko gluposti i sitnica i da živi svakog dana kao da je poslednji.

„Sebe sam ubedila da tako treba da nastavim, jer je to jedino ispravno. Ne mogu ama baš ništa da promenim, mogu samo da čuvam tu lepu priču o njemu i u životnom i u sportskom smislu“, rekla je.

Početkom ove godine, Tijana je za medije rekla da taj dogovor i dalje poštuje.

„Ostale su najdivnije uspomene, velike stvari koje smo vremenom prošli, sva putovanja i lepa događanja. Život vas vodi. Vreme ne znači previše, sad samo još više na značaju dobija sve ono lepo što je ostalo“.

***

BONUS VIDEO: Verovanja kod našeg naroda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram