Tužna sudbina porodice Džona i Kejt plus 8 koju niko nije mogao da predvidi

Kejt Goslin
Foto: PacificCoastNews.com / Pacific coast news / Profimedia

Godine i godine haosa.

Godine 2007. Džon i Kejt Goselin su osvojili srca gledalaca u jednom od najgledanijih šoua svih vremena na TLC-u. Dve godine smo imali priliku da pratimo kako se ovaj mladi bračni stara o svoje dve bliznakinje (Kari i Mendi) kao i šestorkama (Aleksis, Hani, Ejdenu, Kolinu, Lei i Houp). Ipak, najveću pažnju medija je privukao Džonov i Kejtin razvod, koji ne samo da je doveo mališane u situaciju da odluče čiju će stranu podržati, već je dao mnoštvo materijala tabloidima, kao i producentima za novi serijal Kate Plus 8.

Da njihov razvod nije došao sporazumno, govori niz optužbi i javnih rasprava kojie su usledile nakon što je Džon snimljen kako sa dadiljom izlazi iz paba kasno uveče. Nažalost to je bio samo vrh ledenog brega. U želji da dobije starateljstvo, Džon je izneo niz optužbi na Kejtin račun.Od toga da je „odsutna mama“, do toga da njena plata od smešnih 20.000 hiljada mesečno nije dovoljna za decu.

Kejt je 2013. podnela saveznu tužbu protiv Džona, tvrdeći da je hakovao njen računar i telefon. Takođe je rekla da je ukrao njen hard disk da bi došao do podataka za knjigu u kojoj bi otkrio detalje za koje se nije znalo.

Onda su se strasti na kratko stišale i delovalo je kao su oboje krenuli dalje. Kejt je 2019. pokušala da dokumentuje svoj život samohrane majke u TLC seriji Kate Plus Date. U međuvremenu, Džon je prekinuo sedmogodišnju vezu sa devojkom Kolin Konrad. Ipak nakon desetogodišnjeg ćutanja, Džon je izneo neke šokantne tvrdnje o deci, što je dovelo do velikih izmena u dečijim životima.

U vreme razvoda Goselinovih, sva deca su ostala da žive sa svojom majkom. Međutim, to se menjalo tokom godina.

Kara i Medi danas imaju 22 godine i školsku godinu provode u Njujorku, gde pohađaju Univerzitet Fordham i Univerzitet Sirakuza. Prema LinkedIn-u, Kara se bavi matematikom i ekonomijom kao i španskim jezikom i književnošću. Ona je takođe i u ženskom atletskom timu. O Medi se dosta manje zna, jer ne želi nikakvu pažnju medija. Šestorke su napunile 18 godina 2022.

Foto: TLC / Everett / Profimedia

Što se njih tiče, stvari su malo komplikovanije. Džon je dobio starateljstvo nad Kolinom i Hanom, dok su ostalih četvoro ostali sa mamom.

Džon je otkrio da se Kolin prijavio u vojnu službu. Hana je kasnije proslavila svoj 18. rođendan izdavanjem sopstvene linije za negu kože, kako bi ostvarila svoj san o pokretanju sopstvenog biznisa.

Sa izuzetkom povremenih skandaloznih izjava u javnosti, deca ne pričaju mnogo o svom ličnom životu i odnosu sa roditeljima.

Da li je Džon blizak sa svojom decom?

On trenutno ima blizak odnos sa Hanom i Kolinom. Podneo je zahtev za potpuno starateljstvo nad Hanom u maju 2015, a neimenovani izvor je tada rekao da je Hana bila „nesrećna i da joj je bilo neprijatno u Kejtinoj kući“.

„Hana… bilo je tužno za nas jer… znaš, oni postaju stariji i donose različite izbore, i rade različite stvari“, rekla je Kejt u epizodi Kate Plus 8. „I odlučila je da ostane sa svojim tatom, zapravo. Što je opet, znate, njen izbor. Šta god.“

Međutim, u jednom intervjuu Hana je izjavila da je imala „stabilan“ odnos sa svojom majkom.

Goslin
Foto: Ethan Miller / Getty images / Profimedia

„Mi se dopisujemo i čujemo se često“, rekla je ona. Bez obzira na nesuglasice koje su imali, zvuči kao da Hana ovih dana ima dobar odnos sa oba roditelja.

Džon je podneo zahtev za potpuno starateljstvo i nad Kolinom. Njegov zahtev je odobren nakon što se Kejt i njen advokat nisu pojavili na saslušanju.

Džon je izneo šokantne tvrdnje da je Kejt psihički uništavala Kolina tako što ga je tri godine slala u instituciju za posebne potrebe. Takođe je dostavio rukom pisano pismo, koje je navodno napisao Kolin.

„Rekao sam mami. Želim da živim sa tobom, ali ona je rekla ne. Ona ne može da bira umesto mene. Sada sam dovoljno star, ja sam TVOJ sin, a ne njen… Napadala me ja nakon što sam se vratio od tebe. Žao mi je. Računam da ćeš me izvući odavde. Tata volim te. Spasi me. Molim vas dođite brzo. Volim te. Pomozite mi. Zdravo“, navodno je pisalo u tom pismu.

Stvari su se čudno okrenule kada je Kolin optužio svog oca za fizičko zlostavljanje u septembru 2020. Međutim, Hana je požurila u odbranu svog oca putem ekskluzivne izjave za Dejli mejl.

„Moj tata je bio tu za mene i Kolina bez obzira na sve“, rekla je. „Bio je tata pun ljubavi i podrške u svemu. Kolin se suočava sa mnogim teškim problemima i moj tata čini sve što je u njegovoj moći da mu pomogne. Moj tata nas voli i nikada nas nije zlostavljao ni na koji način.“

Džon je rekao da je incident proistekao iz svađe između brata i sestre koja je prerasla u nešto gore.

„Kolin se veoma uznemirio i počeo da se ponaša tako da sam intervenisao. Počeo je da baca stvari na moj auto i psuje. Bio sam ljut i suočio sam se s njim, a onda je zapretio da će pobeći“, objasnio je.

Policijski izveštaj je na kraju zaključio da su optužbe za zlostavljanje neosnovane. Njih dvoje nastavljaju da žive sa svojim ocem i od tada na naslovnim stranama nije bilo incidenata.

U međuvremenu, Džon ne komunicira sa ostalom svojom decom.

„Ostalih četvoro ne razgovaraju sa mnom, ali razgovaraju sa Hanom, to je ono što deca žele da rade. Ako ne žele da razgovaraju sa mnom, to je u redu, sve dok su bliski..“

Gde su sada Kejt i Džon Goselin?

Kejt Goslin sa decom
Foto: INFphoto.com / INSTAR Images / Profimedia

Neki spekulišu da je Kejt možda upala u finansijske probleme, zbog čega je prodala svoju kuću. A možda je činjenica da je Kate Plus Date preživela samo jednu sezonu razlog što se vratila svom starom poslu i dobila licencu za medicinsku sestru. Kejt se uglavnom nije izjašnjavala o svom životu. Čak je odbila da komentariše odbačenu tužbu od 55.000 dolara u kojoj se navodi da nije isplatila svoje zaposlene.

Džon se takođe okrenuo jednostavnom načinu života. U jednoj emisiji otkrio je da je preležao teži oblika kovida, a tada se i obratio svoj svojoj deci:

„Samo ću im reći da ih volim i da više razmišljam o budućnosti. Nadam se da će se zbližiti sa Hanom i Kolinom. Nadam se da ću jednog dana moći da budem deo vaših života. Drago mi je što sam dobio drugu priliku.“’

On trenutno radi kao IT direktor u jednoj neprofitnoj organizaciji, ali i kao DJ u barovima i kuglanama.

Oboje su, čini se, ipak pronašli sreću daleko od tabloida i kamera.

***

Bonus video: TOP 10 lepotica bez šminke

Pratite nas i na društvenim mrežama: