Turbulentan život Daše Žukove, ruske bogatašice koja ne prestaje da zgražava

Foto: Instagram / ddp USA / Profimedia

Razvod težak milijarde evra.

Skandal bivše žene Romana Abramoviča Daše Žukove, iako se odigrao pre mnogo godina, i dan-danas se spominje, pogotovo od kako je ruski oligarh ponovo u žiži interesovanja.

Daša i danas izgleda fantastično iako gazi petu deceniju, a nakon razvoda sreću je pronašla sa grčkim biznismenom Stavrosom.

Foto: Instagram / ddp USA / Profimedia

Vrlo brzo su vezu krunisali i brakom, a ceremonija venčanja je održana na švajcarskom skijalištu Sent Moris pred gotovo 300 gostiju iz sveta šoubiznisa, sporta, kulture i politike.

Pre nekoliko godina, Daša se fotografisala za jedan ruski modni sajt, međutim, ono što je bilo sporno bila je stolica koju je „glumila“ crna lutka i koja je izgledala toliko stvarno kao da Daša sedi na živoj ženi koja na sebi ima samo čizme i šorts i pokušava da izvije vrat i podigne glavu kako bi videla osobu koja sedi na njoj.

Fotografija je objavljena na dan sećanja na Martina Lutera Kinga, koji je bio glavni zagovornik za jednakost i borac protiv rasizma, što je celom skandalu dalo još širu dimenziju.

Ove fotografije su izazvale veliku buru u javnosti i osude su stizale sa svih strana pa je rusko izdanje magazina Buro 24/7 bilo primorano da izda javno izvinjenje zbog rasističkih fotografija žene Romana Abramoviča.

Foto: Gregory Pace / Shutterstock Editorial / Profimedia

Žukova se u avgustu 2017. rastala od ruskog milijardera Romana Abramoviča, vlasnika fudbalskog kluba Chelsea, a u braku su proveli deset godina. Petnaest godina mlađa Daša, kći ruskog magnata, Abramovičeva je treća supruga, a prethodno je bila njegova ljubavnica.

U braku su dobili dvoje dece. Nakon razvoda Daši je pripala kuća u Njujorku vredna 92 miliona dolara.

Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Inače, Daša je rođena u Rusiji 8. juna 1981. godune, ali je odrasla u SAD sa majkom, nakon što su se njeni roditelji razveli. Potiče iz jako imućne porodice, poznata je kao strastvena kolekcionarka umetničkih dela, a uz to je i direktorka i glavna i odgovorna urednica magazina “Garage”.

***

Bonus video: Poznate žene koje izgledaju sve bolje kako stare

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram