Tranzicija devojčice iz filma Džuno u muškarca

eliot pejdž
Foto: Fox Searchlight Collection / Everett / Profimedia

Elen iz filma Džuno danas je Eliot.

Eliot Pejdž je glumac i producent koji je 2007. nominovan za Oskara za ulogu u komediji Džuno.

Do pre dve godine Eliot Pejdž je bio poznat kao Elen Pejdž. Odrastao je u Novoj Škotskoj kao devojčica, a karijeru na sceni je započeo još u detinjstvu.

Pejdž je tada kao Elen svetsku slavu stekao u trileru o pedifiliji Hard Candy (2006), a ta uloga ga je odvela do filma X-Men: The Last Stand 2006. sa Hjuom Džekmenom.

Nakon toga je stigao Džuno, priča o tinejdž trudnoći protkana crnim humorom. To je Pejdž vinulo u zvezde i do nominacije za Oskara.

U februaru 2014. Pejdž se izjasnio kao gej i postao zastupnik prava LGBTQ zajednice.

Četiri godine kasnije venčao se sa Emom Portner, profesionalnom igračicom i koreografkinjom. Godine 2020. Pejdž je objavio da je transrodna osoba, i to na Tviteru.

„Zdravo, prijatelji. Želim da sa vama podelim da sam trans, zamenica za mene je ‚on‘ i moje ime je Eliot. Srećan sam što pišem ovo, što sam ovde. što sam stigao do ovog trenutka u svom životu… Volim to što sam trans. I volim što sam gej. I što više prihvatam ono što jesam, moje srce više raste i napredujem.”

Ema je podržavala svog supruga Eliota tokom tranzicije pola. Jednom prilikom je otkrila koliko je ponosna na svog muža, ali i zamolila na strpljenje i privatnost. Zamolila je takođe i za svakodnevnu podršku trans osobama.

BONUS VIDEO: GEJ VENČANJE

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram