Teško da će Irina Šajk dobiti još neki posao posle objave o Rusiji

Irina Šajk
Foto: Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jedan Instagram stori manekenke Irina Šajk pokrenuo je lavinu.

Irina Šajk je na svom Instagramu u sredu objavila stori koji je ubrzo potom obrisala, ali je zaboravila da – kad je jednom na internetu, uvek je na internetu.  Na fotografiji je bila slika tradicionalne ruske salate pored koje je napisala „Russianzz on Wednaday“, a sve je objavila Diet Prada.


⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Negde u martu ove godine ruska vlada je usvojila slovo Z kao jedan od motiva ratne propagande u ratu sa Ukrajinom i od tada je postao simbol podrške Rusima u aktuelenom ratu.

Korisnici interneta su posle Irinine objave izrazili bes, razočaranje i nelagodnost zbog te njene objave. Šajk na Instagramu prati  18,8 miliona ljudi.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mnogi njeni partioci su ukazali na brendove za koje je Šajk radila, a među njima su Burberry, Jean Paul Gaultier i Ivy Park.

„Stvarno se nadam da će ovi brendovi preispitati saradnju sa njom jer Rusija koristi Z da ubija Ukrajince“, napisala je Marija Romanenko, novinarka iz Kijeva.

„Možete li zamisliti da je 11. septembra neko podržao Al Kaidu“, rekao je drugi korisnik Tvitera. „To je ekvivalent pokazivanju svastike na vašem Instagramu 2022.“

Irina Šajk je rođena u Rusiji, a u martu ove godine je iskazala svoj stav o ratu, a kanal za to joj je ponovo bio Instagram.

“Ne ratu! Doniraću Unicefu i Crvenom krstu. Pogledajte moje storije za linkove preko kojih možete da donirate. Molim se za mir“, napisala je tada, ali je isključila mogućnost komentarisanja tog posta.

***

Bonus video: Poznate žene koje izgledaju sve bolje kako stare

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram