Ko je prva žena Gorana Ivaniševića: Prvi milion je zaradila sa 17 godina

Goran Ivanišević i Tatjana Dragović
Foto: Fame Pictures / Backgrid USA / Profimedia

Sada već bivši trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević (52), trenutno je u braku sa voditeljkom Nives Čanović (42), koja važi za jednu od najlepših Hrvatica. Par se venčao godinu dana nakon Goranovog razvoda od manekenke Tatjane Dragović.

Tatjana Dragović (46) prvi put je postala poznata javnosti kada je 1994. predstavljala Hrvatsku na svetskom izboru Elite Model Look, gde je ušla u 10 najboljih finalistkinja. Nakon toga, sa samo 15 godina, odlazi u Njujork kako bi započela blistavu karijeru supermodela koju su joj predviđali.

Brzo je postala miljenica dizajnera i časopisa, snimala je kampanje za brendove poput Jean Paul Gaultier, Calvin Klein, Dolce Gabbana, Max Mara i Guess i nosila revije za Chanel, Fendi, Gianfranco Ferre, Chloe, Karl Lagerfeld, Rifat Ozbek, Valentino i Christian Dior.

Kad je počela da snima za modne kataloge, zarađivala je oko tri hiljade američkih dolara dnevno, a nakon saradnje s Guessom, taj iznos se kretao i do deset hiljada dolara na dan.

“Posebno je unosno snimanje reklama za boje za kosu i šampone, jer ti klijenti plaćaju i do sto hiljada dolara za samo jedan dan snimanja”, kazala je u to vreme 17-godišnja manekenka u intervjuu za Gloriju. Na pitanje kakav je osećaj zaraditi svoj prvi milion sa sedamnaest godina, odgovorila je kako je uvek htela da bude samostalna i da zarađuje svoj novac, ali i priznala da je bilo strahovito teško.

U prvim godinama svoga uzleta u karijeri top-modela Tatjana Dragović živela je američki san: s cimericama je delila stan na Menhetnu, putovala svetom po modnim revijama na kojima je nosila najpoznatije dizajnerske potpise i zarađivala vrtoglave iznose. Snimala je i naslovnice za prestižne časopise, a upravo jedna od njih sudbinski je odredila njen život – bila je to naslovica njujorškog Cosmopolitana u septembru 1996.

Tatjana Dragović Foto: Spromo/Cosmopolitan

Naime, u jednoj od scena druge epizode treće sezone slavne serije „Prijatelji“ prerano preminuli Metju Peri, koji je tumačio lik Čendlera, drži u ruci Cosmopolitan s Tatjanom Dragović na naslovnoj. Priča se da ju je Goran Ivanišević baš tad primetio i da je bio očaran njenom lepotom, kao i da je prevrnuo nebo i zemlju da dođe do nje.

I nastavak priče bio je kao u bajci: Tatjana je 1999. na dočeku Nove godine u Dubaiju dobila verenički prsten. Ćerka Amber Marija rodila im se 2004, sin Emanuel tri godine kasnije, a ona je zbog ljubavi i porodice napustila karijeru.

Goran Ivanišević i Tatjana Dragović
Goran Ivanišević i Tatjana Dragović 2012. godine; Foto: EMPICS Sport / PA Images / Profimedia

Par se venčao 2009. u Kaliforniji i to godinu dana nakon što je Goran uhvaćen u preljubi s voditeljkom Vanjom Halilović, sa kojom je nekoliko puta i snimljen, a ceo region je brujao o tome. Tatjana mu je tada oprostila, nakon njegov javnog izvinjenja koje su preneli svi mediji.

“Imao sam potrebu javno istupiti jer sam povredio osobu do koje mi je neizmerno stalo. Svestan sam da sve što kažem ili učinim ne može umanjiti moja dela i posledice istih. Ovim putem se izvinjavam svojoj supruzi što sam je povredio. Ona je jedina osoba koju volim, s kojom želim da provedem svoj život i nadam se da će mi jednoga dana oprostiti. U poslednje vreme iznesene su brojne neistine. Moram reći da se ne osećam krivim ni prema kome osim Tatjani i našoj deci, nakon svega što se dogodilo. Svi ostali učesnici sudelovali su u tome svesno, svojevoljno i dobro znajući što rade pa tako kao i ja sami odgovaraju za svoje postupke. Svaki čovek tvorac je vlastitih zabluda”, napisao je tada Ivanišević.

Goran Ivanišević i Tatjana Dragović
Foto: Fame Pictures / Backgrid USA / Profimedia

Tokom braka, Goran i Tatjana su ostvarili i poslovnu saradnju koja se nastavila i nakon što su 2016. odlučili da se razvedu.

Goran se 2017. venčao s voditeljkom Nives Čanović i godinama je delovalo da su odnosi bivših supružnika idealni, međutim, onda se preko noći sve promenilo.

Jedini hrvatski osvajač Vimbldona pokrenuo je protiv svoje dugogodišnje životne i poslovne partnerke postupak zbog prevare. Zatražio je blokadu svih njenih privatnih i poslovnih računa, a tužio je i njihovu ćerku Amber Mariju. Povodom ovoga se teniser oglasio na društvenim mrežama u novembru 2023. u ironičnom postu koji je naknadno izbrisao.

“Ovako… Onog trenutka kada sam se usudio da potražim novac koji sam zaradio pre i tokom braka, koji je T. D. (Tatjana Dragović, prim. aut) prisvojila mimo svih zakona i ugovora, postao sam porodični nasilnik i miljenik sudova. Sada samo još čekam tužbu koja bi trebalo da je dotična T. D. osvojila Vimbldon i dve olimpijske medalje, a možda i osvojila još neki grend slem, ali to još sud treba da utvrdi. Za sve upite i ostalo, molim da se javite mojim advokatima gospodinu Mandiću i gospodinu Staniću koji se bave ovim slučajem već dugo vremena. Uz dužno poštovanje, Goran”, napisao je Ivanišević na Instagramu.

O čitavom slučaju izjasnila se i Tatjana.

“Nas dvoje imali smo normalan obiteljski i poslovni odnos sve do promjena u njegovu privatnom ljubavnom životu, kada mu se ponašanje počelo mijenjati. To kao njegov samostalan izbor ili izbor pod pritiskom nove okoline mogu prihvatiti u okviru u kojem to ne ugrožava mene kao što me ugrožava sada ovim lažnim kaznenim prijavama”, izjavila je za Nacional Tatjana Dragović.

U jednoj od tužbi Ivanišević je naveo da je bivšoj supruzi pozajmio 2,9 miliona evra, za koje mu je ona, kako tvrdi, vratila nešto manje od pola miliona evra pa mu duguje ostatak. Iako sudu nije priložio nikakav ugovor o pozajmici niti bilo kakav dokument koji bi to potraživanje potvrdio, sud je Tatjani blokirao sve račune i zabranio raspolaganje imovinom.

Goran Ivanišević sa ćerkom
Ivanišević sa ćerkom Aber Marijom; Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ivanišević je tužio i ćerku Amber jer traži polovinu luksuznog stana koji joj je poklonila majka.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram