Tajra Benks – bez šminke, perike i s 10 kilograma više

Poznati 19. avg 202115:04 > 15:06
Tarja Benks
Tarja Benks; Foto:TIMOTHY A. CLARY / AFP / Profimedia

Tajra Benks bila je na čelu "armije" prvih Viktorijinih anđela, a danas poručuje svetu da uživa u 10 kilograma više.

Tajra Benks je bila prva tamnoputa Victoria’s Secret manekenka i osvajala je svet zajedno sa Žizel Bundšen, Alesandrom Ambrosio, Hajdi Klum, Adrijanom Limom… Kad su joj na vrhuncu karijere prigovorili da je „prevelika“ za Nedelju mode u Milanu i savetovali da se baci na dijetu jer dizajneri više neće da rade s njom, mama ju je izvela na picu.

„Stavila mi je olovku u ruku i rekla: Zapiši svakog klijenta koji voli du*e. Tvoje du*e. Zato što raste i nema ništa loše u tome i nek sam prokleta ako dozvolim da moja beba gladuje za ovu industriju. I bilo je: Zbogom visoka modo, zdravo devojko iz susedstva“, ispričala je Benks.

Tajra je među prvima progovorila o nerealnim standardima na kojima insistira modna industrija, a legendaran je trenutak iz 2007. kad je u svojoj emisiji dežurnim kritičarima poručila da je poljube u „debelo du*e“.

Nastavila je da se bori za body positive, svoja iskustva i stavove podelila u knjizi „Perfect Is Boring“, a njena mala pobeda bila je povratak na naslovnicu Sports Illustrated 2019, na kojoj ponosno pokazuje obline u žutom kupaćem.

Danas ima 47 i kaže da se sebi dopada u „svim veličinama“, a da se od te fotke ugojila desetak kilograma.

Tarja Benks
Tarja Benks; Foto: Bellocqimages/Bauer-Griffin / Shutterstock Editorial / Profimedia

Takođe, mada je poznata po svojoj razrađenoj kozmetičkoj rutini, nedavno je fanovima pokazala i kako izgleda bez perike i šminke.

***
Bonus video: MODNI TRIKOVI SA NEDELJE MODE U PARIZU

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram