Tajna moćne Arapkinje: Šta skriva najvoljenija od tri supruge vladara Katara

Foto: MOHAMMED ABED / AFP / Profimedia

Njeno lice se ne menja.

Moza bint Naser (63) pre 45 godina udala se za nekadašnjeg emira Katara Hamada bin Kalifu Al Tanija (70) i brzo postala jedna od najmoćnijih i nabogatijih žena arapskog sveta.

Šeik ima tri supruge, ali Moza je u prvom planu zbog elegancije, stila i zavidnog obrazovanja. Dobila je s bivšim emirom pet sinova i dve kćeri, a udala se za njega kao 18-godišnjakinja, piše Story.hr.

Foto: Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

U to vreme je Moza studirala na fakultetu u Kataru i diplomirala je sociologiju devet godina nakon udaje. Aktivna je u mnogim organizacijama poput Arapske demokratske organizacije i učestvuje u raznim programima za pomoć deci.

Za Mozu ističu da je najveća ljubav šeika Hamada, a njihov sin Tamim bin Hamad Al Tani (42), iako nije prvorođeno dete bivšeg katarskog emira, nasledio je njegovo mesto. Naime, on je abdicirao u njegovu korist 25. jula 2013. i otada mu se obraćaju s Njegovo visočanstvo Otac Emir.

Moza nosi samo odeću visoke mode i omiljeni brendovi su joj Chanel i Dior. Ne štedi na svojoj garderobi pa odeva stvari čije su cene između 20 i 30 hiljada dolara, a ima i posebno dizajniranu odeću čija cena dostiže i vrtoglave iznose od 100.000 dolara. Izvori bliski šeikovoj supruzi kažu da se u njenoj rezidenciji krije pravo modno bogatstvo.

Foto: ALFAQUI / Newscom / Profimedia

Magazin Forbes je Mozu svrstao na listu 100 najmoćnijih žena na svetu. Šeikova supruga izaziva zanimanje zbog svog mladolikog izgleda i mnogi se pitaju u čemu je tajna njenog lica.

Naime, koža joj zategnuta, nema bora, a nagađa se da za to nije zaslužna pomna njega nego estetski zahvati. Strani mediji pišu da je potrošila dva miliona dolara na 12 operacija da bi sačuvala svoju mladolikost.

Foto: Niklas Halle’n / Avalon / Profimedia

Ali nema više detalja o tome i sve je obavijeno misterijom. Ipak, stručnjaci kažu kako se po fotografijama može zaključiti da Moza često koristi botoks.

Zanimljiva činjenica je da njene fotografije iz mladosti ne postoje pa hirurzi ne mogu komentarisati stanje njenog lica pre i posle zahvata. Šuškalo se da se Moza sama pobrinula za to kako javnost ne bi videla koliko se promenila, a često se mogu čuti komentari da izgleda mlađe i od svoje ćerke.

***
BONUS VIDEO: Protesti i sukobi u Teheranu zbog smrti mlade žene u policijskom pritvoru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram