Svi skandali Naomi Kembel, najproblematičnije žene u modnoj industriji

Naomi
Naomi Kembel, Foto: Hugo Boss/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Pojavio se još jedan skandal u čijem centru je Naomi Kembel. Čini se da je ovo višnja na torti incidenata koje je pravila u karijeri, a za koje je i sama rekla da ih se stidi.

Kenijska komičarka Elza Mažimbo je podigla buru kada je nedavno iznela optužbe protiv Naomi Kembel, sa kojom je prethodno bila bliska. Elza je na društvenim mrežama objavila osmominutni video u kojem tvrdi da je zbog Naomi počela da pije i postala je tužna, a sve to nakon što se čuvena manekenka razočarala u nju.

Elza Madžambo
Elza Madžambo: Patrick T. Fallon / AFP / Profimedia

Elza i Naomi Kembel prvi put su se upoznale 2020. godine, kada je Naomi otišla na odmor u Keniju. Elza joj je poslala poruku i njih dve su odlučile da provedu odmor zajedno. Komičarka tvrdi da su imale jaku vezu i da su napravile planove za zajedničke projekte. A onda je Naomi neočekivano nazvala i zapretila joj tužbom zbog snimanja dokumentarnog filma bez njenog pristanka.

Elsa je rekla da su dok su bile na odmoru, razgovarale o snimanju dokumentarca o njoj, pri čemu je Naomi trebalo da bude finansijerka i savetnica. Onda je Elza snimila taj film sama, a Naomi je pobesnela i to je bio početak njihove svađe.

Elza tvrdi da je Naomi Kembel rekla svojim prijateljima da ju je ona napravila, s čim se ona sama ne slaže, iako priznaje da joj je povezanost sa supermodelom obezbedila slavu i  katapultirala je u svet šoubiznisa.

„Razgovor o situaciji sa Naomi Kembel je veoma težak i zastrašujući za mene. Ali ne želim da budem u vlasništvu nekog drugog, i želim da priznam da je mnogo velikih udaraca u mojoj karijeri došlo od strane druge crnkinje, a ne jer sam bila nesposobna.

Priznajem da mi je Naomi dala veliki kredibilitet, posebno kada sam prvi put došla u Holivud, učinila je da se osećam posebnom, uradila je mnogo stvari za mene, tako da ne bih rekla da me je napravila . Ali je igrala veliku ulogu u mnogim stvarima. Nismo prijateljice, nismo ni neprijatelji, nismo ništa“, rekla je Elza.

„Stidim se svega“

Naomi
Foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

Ovo je samo jedan u nizu skandala koji su Naomi pratili tokom dugogodišnje karijere. U razgovoru sa Oprom pre nekoliko godina, i ona sama je pokušala da objasni svoje izlive besa.

„Stidim se svega što sam ikada uradila. Preuzimam odgovornost za stvari koje sam uradila i osećam veliki stid. Mislim da to kod mene dolazi sa nekog dubljeg mesta. Dolazi od druge vrste emocionalnog poremećaja, jer nije samo – nisam dobila ono što želim – ja bacam stvari. Mislim da to dolazi iz problema s napuštanjem, a takođe i od pokušaja da oko sebe izgradim porodicu koja nije moja uža porodica. A ako osećam nepoverenje, onda zaista jednostavno… sve moje karte propadaju“, rekla je Naomi.

Tokom svoje karijere, ona je bila sklona nasilnim ispadima. Kako navodi Independent, optužena je za napade najmanje osam puta. Optužbe datiraju iz 1998. godine, kada je optužena da je gušila i tresla svoju tadašnju asistentkinju, pre nego što ju je udarila telefonom u glavu, prenosi BBC. Kembel je priznala krivicu, iako je bila pošteđena zatvora.

Onda je 2007. ponovo priznala krivicu, ovaj put zbog napada na svoju kućnu pomoćnicu, Anu Skolavino. Ona je gađala Anu mobilnim telefonom i pogodila je u glavu, zbog čega je žena primljena u bolnicu gde je dobila četiri šava. Međutim, Kembel je rekla da nije htela da je povredi.

Advokat Ane Skolavino
Advokat Ane Skolavino, Foto: PacificCoastNews.com / Pacific coast news / Profimedia

„To je bila nezgoda, nisam nameravala da je udarim… Žao mi je zbog toga“, rekla je.

Sledeće godine je kažnjena novčanom kaznom od 4.600 dolara i osuđena na rad u zajednici zbog napada na dva policajca na aerodromu Hitrou, navodi CNN. Takođe joj je zabranjeno da leti Britiš ervejzom.

U pomentuom šou kod Opre je rekla da je protiv nje bilo nekoliko lažnih optužbi za napad – optužena je da je udarila u kameru NBC-a i napala šofera, i za obe ove stvari je tvrdila da su  izmišljotine.

Mala crna knjiga

Kao i mnoge druge javne ličnosti, Naomi je navedena u zloglasnoj maloj crnoj knjizi pedofila Džefrija Epstajna. Iako pojavljivanje u crnoj knjizi ne znači nužno da je neko bio svestan njegovih zločina, Kembel je u brojnim prilikama fotografisana sa Epstajnovom najbližom poverljivom osobom, osuđenom za trgovinu ljudima – Gilejn Maksvel. Jedna od Epštajnovih žrtava, na Tviteru je navela da Kembel ne samo da je bila svesna zločina Gislejn Maksvel, već je i njena dobra prijateljica. U odvojenom tvitu, ona je tvrdila da je Kembel svedočila njenom zlostavljanju.

Osvrćući se na optužbe da je bila saučesnica u zlostavljanju maloletnih devojčica, supermodel je na svom Jutjub kanalu postavila video „Poruka od Naomi“. Iako je priznala da poznaje Epstajna, pošto je on često sedeo u prvom redu modnih revija Victoria’s Secret, ona je insistirala da nije bila svesna zlostavljanja koje se odvijalo.

Skandal sa krvavim dijamantima

Naomi
Naomi Kembel na suđenju, Foto: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Čarls Tejlor, bivši predsednik Liberije, procesuiran je za zločine protiv čovečnosti u Hagu 2010. godine. Naomi Kembel je na kraju bila uvučena u postupak kada su se pojavili navodi da je dobila krvave dijamante od ratnog vođe. Krvavi dijamanti su dijamanti koji potiču iz ratom razorenih zemalja, koji se koriste za finansiranje zločina. Fotografija na kojoj Kembel pozira pored Tejlora i Mije Ferou, koji su prisustvovali zabavi u kući Nelsona Mandele 1997. godine, korišćena je kao dokaz na suđenju, naveo je Gardijan. Fotografija je bila posebno sporna jer se tvrdilo da je Čarls Tejlor u to vreme bio u Južnoj Africi da bi nabavio oružje u zamenu za krvave dijamante.

Govoreći za medije pre suđenja, Kembel je insistirala da nije dobila nikakve dijamante od Tejlora, ali Farou je protivrečila njenim tvrdnjama.

„Rekla je da su joj tokom noći neki muškarci pokucali na vrata, a ona je, u polusnu, otvorila vrata i bili su to ljudi predsednika Čarlsa Tejlora koji su joj dali ogroman dijamant“, rekla je Farou. Međutim, sam Tejlor je rekao da dijamanti koje je poklonio Kembel nisu krvavi dijamanti.

Iako je njena veza sa njim ostala nejasna, na kraju je pristala da sarađuje sa vlastima i svedočila je na suđenju. Tada je priznala da je dobila dijamante od Tejlora, ali nije imala pojma da su to krvavi dijamanti, niti odakle potiču. Tejlor je 2012. osuđen za ratne zločine i osuđen je na 50 godina zatvora, navodi CNN.

Intervju sa Vladimirom Putinom

Foto: Brett D. Cove / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Mnogo pre invazije na Ukrajinu 2022. godine, Vladimir Putin je bio veoma sporna ličnost, ali to nije smetalo Naomi Kembel da ga intervjuiše GQ 2011.

Intervju je bio lagan, a Naomi je pitala Putina o njegovom zdravstvenom i fitnes režimu. Takođe ga je pohvalila zbog njegove fit građe. Razgovor je postajao sve jeziviji, a posebno bizarno je postalo kada je Putin počeo da govori o svojoj ljubavi prema devojkama. Posebno je pohvalio napore grupe studentkinja koje su pozirale u donjem vešu, u okviru erotskog kalendara za obeležavanje njegovog 58. rođendana i istakao je da su te devojke bile hrabre.

Tajra Benks optužila je Naomi za maltretiranje

naomi kembel
Foto: Scott Garfitt / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Tokom jednog nastupa 2016. Tajra Benks je ispričala istoriju svog poznanstva sa Naomi Kembel. Kada je prvi put stigla u Pariz kao mlada manekenka, Benks se odmah uporedila sa Kembel. Naomi je loše shvatila poređenja i tako učinila da se Benks oseća nepoželjnom.

Otkrila je da je svakodnevno plakala jer je bila na meti koleginice.

Gruba prema osoblju

Naomi
Foto: GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia

Godine 2001. zabranjeno joj je da uđe u jednu londonsku prodavnicu pošto je verbalno napala osoblje i navodno rekla: „Zar vi ne ynate ko sam ja?“ kada je nisu odmah pustili unutra. Zaposleni u restoranima su nekoliko puta navodili da je uvek bila gruba prema konobarima, da je često vraćala hranu i da su zaposleni uvek bili uplašeni kada bi Naomi rezervisala sto.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram