Švedska manekenka okupirala „pusto” ostrvo u Hrvatskoj i tera svakog ko mu priđe

Poznati 15. jun 202210:10 > 10:47
Izabela Lindblum, Foto: Christopher Polk / Getty images / Profimedia

Ne, ne radi se o Survivoru, nego o stvarnom životu jedne manekenke.

Sama na pustom ostrvu, zvuči kao scena iz filma, zar ne?

Ali nije, ovo su scene iz života poznate švedske manekenke Izabele Lindblum, koja je pre mesec dana uzurpirala hrvatsko ostrvo Jaz, naselila ga i proglasila svojim.

Ova prelepa 31-godišnja Šveđanka je stigla u Rogoznicu pre nekih mesec dana, rezervisala apartman s kojeg se pružao pogled na ostrvce Jaz. Ona je odlučila da napusti svoj apartman i naseli se na ovo ‘pusto ostrvo’. Ostrvo nije naseljeno, a kako meštani kažu ona novca ima, jer je svakodnevno viđaju u svom mestu, u lokalnoj prodavnici, a kako kažu, uredno plaća taksi prevoz – bilo da je u pitanju auto ili brod do samog ostrva.

Isplivale su i informacije da na ostrvu ne živi sama, te da je kupila 15 kokoški i jednog psa, a životinje su prebrojali lokalni komunalci koji su bili na terenu dva puta.

A, o njenom boravku na ostrvcetu su za hrvatske medije iz Optšine rekli: „Nije joj problem ništa da plati, i to je nama problem. Znači, na način da sve kazne koje su u našoj domeni, mislim na državu i zakone, ona to plati i to je to”, govori Anita Živković.

Izabela Lindblum, Foto: Christopher Polk / Getty images / Profimedia

Do kopna često doplovi sama, u gumenjaku. Ali i koristi “lokalce” koji je voze kud god poželi.

„Nema, znači, nikakvu svoju ni kućicu ni ništa, nego spava u ležaljci”, govori Anita Živković, načelnica opštine Rogoznica, a piše Dnevnik.hr.

Iz šibenske policije kažu sledeće. „Ispisali su joj pre nedelju dana, novčanu kaznu i dobila je rok od 24 sata da napusti ostvo i da prijavi boravak u Hrvatskoj. Ali… Nastavno na upit obaveštavam vas da prema našim evidencijama 31-godišnja državljanka Švedske od postupanja policije prema njoj nije prijavila boravak u RH. Takođe, zakonski propisana kazna za prekršaj iz upita iznosi 200 kuna + 100 kuna sudskih troškova“, odgovor je iz PU Šibensko-kninske, što je otprilike malo više od 4.500 dinara.

Očigledno je da ne mari za pravila zemlje u kojoj boravi, uživa u letovanju po svojoj meri i pretvara se da je njeno celo ostvro. Kako meštani tvrde, ona živi u svom filmu i neretko ima ispade gde viče po putu, a sa ostrva otera svakoga ko mu se približi.

Izabela Lindblum, Foto: Christopher Polk / Getty images / Profimedia

A poznata Šveđanka “bere” priliku za ljetovanje po vlastitom guštu kao da je njezin cijeli otok. Živi, kažu mještani, u svom filmu, a nerijetko ima i svoje “žute minute”. Po cesti galami, s otoka tjera svakoga tko mu se približi.

„S najljudskije strane, toj ženi treba pomoć’”, kaže Anita Živković.

***

Bonus video: Paparaco lov na poznate

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram