Šta za poznate Srpkinje znači glavna modna preporuka Nade Macure

Foto: Instagram/tamaradragicevic, ana1stanic, imfashionbabe, mijaporter

Ako se sećate saveta Nade Macure: 'oblačite se slojevito', poznate zvezde su tu za inspiraciju.

Baš sada su nastupili oni dani kad čovek prosto ne zna više šta da obuče.

Ako idete rano ujutru na posao – možda vam treba i šal, a kad ase popodne vraćate sa istog treba vam eventualno tanka jaknica. Možda je i gore onima koji rade posle podne, te u nadi da će dan biti sunčan i topao, na posao krenu u kardiganu, a onda se na putu do kuće smrznu do kostiju.

Zato, slojevito oblačenje nikad ne izlazi iz mode i poznate Srpkinje to i dokazuju.

Dunja Jovanić

Ona je u ovom odelu spremna za svaku priliku. Kako?

Lepo. Ako se radi šetnji dok vetar duva, ovaj kaput je idealna zaštita. Kada se nakon šetnje spontano odluči da svrati na večeru ili otvaranje neke izložbe, kaput pada dole, a ona ostaje u pantalonama i sakou. Međutim, ako se popije piće dva, leptirići zalepršaju u stomaku i odluči se da ode u neki klabing ili dobru đusku – sve što joj treba je taj prsluk koji nosi na sebi. Poslovne pantalone koje naglašavaju figuru i poslovni prsluk koji je i te kako verzija 21. veka onih šarenih prsluka iz sedamdesetih.

Sasvim dovoljno pokriva, a sasvim je dovoljno izazovan i seksi.

Ana Stanić

Ana je rođena sa beogradskim košavama i zna šta svaka prava Beograđanka treba da nosi – slojeve.

Naime, poslovne pantalone i bela majica su idealna kombinacija za ležernu kafu na Kosančićevom vencu, dok sunce obasjava bašte na otvorenom. Pogled na Savu smiruje, ali i odiše onom rečnom svežinom i povetarcem koji samo kada sunce zađe  sa sobom nosi i zahlađenje. Zato, čim otkuca zalazak, Ana preko svega nabaci i sako. Ukoliko se zadrži malo više napolju, i svež povetarac preraste u hladan vetar – tu je duga marama. Ona ne samo da štiti vrat, nego može da se stavi i na glavu, te vas tako i ugreje i učini vaš stajling više šik.

Tamara Dragičević

Njeni slojevi su prolećni. Ona nosi farmerke na tregere koje je spustila dole, belu majicu i preko belu košulju. Kako vidimo, ova Dorćolska šetnja može da preraste u Dorćolsku žurbu za traženjem prvog lokala u kom će se ugrejati, tako da je ona spremna – sa teksas jaknom – komadom koji svaka žena mora da poseduje.

Naravno, beogradskom povetarcu nijedne kosit ne mogu da odole, ali glumica je spremna – i ona nosi maramu oko vrata koja je pravi prolećni aksesoar.

Mija Knežević

Mija Knežević je njujorška kreatorka sadržaja, srpsko-crnogorskog porekla. Ona nam predstavlja pravi prozor u svet urbane, trendi i moderne odeće i obožavamo je zbog toga. Rizični komadi, jarke boje, ona se ne plaši da iznese sve, a samim tim i nama daje malo više hrabrosti da izađemo iz svoje komfor zone.

Naime, ako neko zna kako da slaže slojeve – to je ona. Ovde uživamo u stajlingu koji je nosila u Parizu, a vidimo da je i tamo padala kiša, tako da ovo predstavlja idealnu kombinaciju za naše trenutne vremenske prilike. Dobre mokasine, poslovne pantalone ravnog kroja i bela majica – mogu biti tri komada ove sezone koje uvek možete da nosite, menjate i kombinujete ovog proleća. I sigurno nećete pogrešiti. Ako se plašite povetarca (ili golih leđa) ona predlaže prsluk – i to je baš ono što nam treba. Pravi sloj u kom nam nije ni previše vruće, a sa kojim nam nije ni previše hladno.

Sve je upotpunila sam jarko narandžastom jaknom koja je idealna za iznenadne kiše – a i ova boja je vrlo trendi ove godine.

***

Bonus video: Šiške poznatih lepotica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram