Šta tetoviraju naše narodne pevačice: Jedan motiv je omiljen

tetovaže pevačice
Foto: Instagram

Jedan motiv se ponavlja kod mnogih.

Pojedine narodne i folk pevačice u Srbiji vole da se crtaju po koži, a tetovaže rado pokazuju javno. Među njima ima svačega, od tetovaže u obliku burme, preko kineskih slova, da imena bivšeg.

Seka Aleksić

Seka Aleksić je prava zaljubljenica u tetovaže. Na koži ima raznih crteža – prvo je uradila jedan tribal, pa na leđima ispisala majčino ime, a onda na nogu stavila i početno slovo svog imena.

Na leđima joj je ispisano i „Moje znanje je moja moć“, a na ramenu, slično kao Rijana, ima zvezdice.

Seka je poželela da ostavi i večni trag o danu kad je upoznala muža Veljka, pa je istetovirala i to na zglobu ruke.

Katarina Živković

Pevačica je pre nekog vremena na desnom ramenu istetovirala veliku pticu raširenih krila. Onda se odlučila za još jednu tetovažu.

Nju je uradila na ruci. Nacrtala je ključ uz koji piše Honesty (iskrenost).

Katarina Grujić

„Ne kajem se što sam istetovirana. Tetovaže imaju posebnu simboliku na mom telu, sa ponosom ih nosim i rado ističem, i na fotografijama, i u spotovima“, rekla je pevačica Katarina Grujić, koja ima preko 15 crteža na telu.

Jedan od njih je i mandala u obliku cveta.

Ana Kokić

Pevačica Ana Kokić je ranije priznala da voli tetovaže, a onda se i pohvalila jednom novom na ruci.

Foto: Instagram/anakokicmusic

Kokić je istakla da svaku tetovažu radi sa posebnim razlogom. Budući da je muzika njena najveća ljubav, ona je ispisala na ruci jednu rečenicu koja govori o tome.

„Muzika je život“, piše u tetovaži.

Milena Ćeranić

Tetovažu na domalom prstu na ruci Milena ima već godinama, a šuškalo se da ju je uradila kao znak veridbe sa košarkašem Vladimirom Dašićem. Na tetovaži ćiriličnim slovima piše „čudo“.

„Tajna se krije u samoj simbolici te reči, koja znači i govori mnogo. Činjenica je da sam punih 26 godina tragala za adekvatnom, a dovoljno efektnom reči koja će sama po sebi imati i težinu i dubinu, a opet na neki intiman način mnogo značiti i meni lično. Ova malecka reč meni mnogo znači. Čuda mi se u životu često dešavaju. Naravno da verujem u njih, a posebno u moje čudo“, rekla je Milena, koja na zglobu ruke ima još jednu tetovažu.

Mira Škorić

mira škorić
Mira Škorić Foto: Youtube

Mira je 2000. godine snimila spot za pesmu “Vratiću ti jednom sve“. Video je urađen na moru i izazvao je veliku pažnju jer je to bila jedna od retkih prilika gde je Mira golišava.

I mnogi su primetili na njenom ramenu poveliku tetovažu, ali ona nije želela da otkrije da li je trajna ili privremena.

*

Pevačica Ljupka Stević uradila je na zadnjem delu vrata, ispod potiljka tetovažu koju je posvetila bivšoj ljubavi, generalu Dragiši Simiću. Ona je ispisala njegov nadimak Simke, ali je pole burnog raskida rešila da skine tetovažu.

I pevačica Dragica Radosavljević Cakana poželela je da ukrasi kožu, i to u 56. godini.

„Moj suprug Nebojša i ja smo se u isto vreme istetovirali. To je bio moj poklon njemu, pošto mu je rođendan u septembru. Istovremeno, on je meni unapred poklonio istu stvar jer je moj rođendan u novembru“, kazala je Cakana.

Njen suprug na ruci ima viteza templara, a ona na ramenu srce i pticu, koja je očigledno čest motiv kod domaćih pevačica.

BONUS VIDEO: TOP 10 lepotica bez šminke

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram