Srpske političarke koje su se transformisale do neprepoznatljivosti

političarke
Foto: E-Stock/Milos Rafailović, Marija Mladjen/ATAImages, EPA/SASA STANKOVIC, EPA/OLIVIER HOSLET, Amir Hamzagic/ATAImages

Promene u izgledu su očigledne.

Koliko su se žene sa srpske političke scene zapravo promenile vremenom?

Jelena Trivan

Rođena je 1973. godine u Kosovskoj Mitrovici. Odrasla je u Prištini, a nakon toga je živela u Kragujevcu gde je završila gimnaziju. Diplomirala je 1996. godine je na Filološkom fakultetu u Beogradu, gde je potom i doktorirala. Završila je specijalističke studije u Briselu.

Jelena Trivan Foto: E-Stock/Milos Rafailović

Jelena je predavala književnost u kragujevačkoj gimnaziji, bila portparolka DS-a, direktorka Službenog glasnika, narodna poslanica, predsednica Upravnog odbora Filmskog centra Srbije, generalna direktorka Telekoma Srpske, a danas je savetnica predsednice Vlade Republike Srbije.

Jelena Trivan Foto: Marija Mladjen/ATAImages

Za sve to vreme stil Jelene Trivan se prilično menjao. Kako se čini, najviše voli da eksperimentiše sa frizurom – od sasvim kratke kose sa bujnim šiškama, preko dugog repa, do modernog zalizanog kraćeg paža i blajhane kose.

Milena Ivanović

Milena Popović Ivanović je istoričarka umetnosti i političarka, rođena 29. juna 1983. godine u Kosovskoj Mitrovici. Živi i radi u Beogradu.

Milena je neko vreme bila asistentkinja na Akademiji umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, a nakon toga je radila u kabinetu premijerke Ane Brnabić. Srpskoj naprednoj stranci se pridružila početkom 2020. godine, a polovinom iste godine postala je poslanica u Skupštini Srbije. Bila je i članica Odbora za kulturu i informisanje.

Prva asocijacija na nju svakako je ubistvo njenog nevenčanog supruga Olivera, a potom i ljubav sa Igorom Jurićem. Ipak, i promene u njenom izgledu s godinama privlače pažnju.

Foto: Nova S

I dok se pitaju neki da li je išta od estetskih korekcija Milena uradila, drugi na osnovu njenih snimaka odranije tvrde kako je jasno da je uvećala usne.

Maja Gojković

Potpredsednica je Vlade i ministarka kulture. Rođena je 1963. godine u Novom Sadu, gde je diplomirala na Pravnom fakultetu. Advokatsku karijeru je započela u porodičnoj kancelariji.

Maja Gojković Foto: Marija Mladjen/ATAImages

Za potpredsednicu Vlade Republike Srbije i ministarku kulture i informisanja izabrana je 2020. godine, a prethodno je bila predsednica Narodne skupštine Republike Srbije u periodu od 2014. do 2020. godine.

Od 2016. bila je i na čelu Odbora za kulturu i informisanje, Odbora za prava deteta i Odbora za zaštitu životne sredine.

Maja je bila i poslanica u Skupštini AP Vojvodine, ministarka bez portfelja i potpredsednica Vlade Savezne Republike Jugoslavije, od 1999. do 2000. godine.

Maja Gojković, koja je bila i gradonačelnica Novog Sada, prepoznatljiva je po stajlingu koji dugo bira, pre svega po oštrom bobu srednje dužine.

Maja Gojković Foto: EPA/SASA STANKOVIC

Ipak, mnogi su zaboravili da je nekada imala sasvim kratku kosu sa blago razbarušenim šiškama. I odevanje joj je bilo znatno više kežual nego danas.

Jadranka Joksimović

Rođena je 26. januara 1978. u Beogradu. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu 2002. godine na smeru za međunarodne odnose i završila master studije na Fakultetu za ekonomiju i političke nauke na Univerzitetu ALFA u Beogradu 2011/12. godine.

Od 2007. do. 2009. godine radila je u Narodnoj skupštini Republike Srbije kao stručna saradnica jedne poslaničke grupe. Bila je i urednica novina, učesnica programa za upoznavanje sa institucijama Evropske unije, narodna poslanica od 2012., kao i predsednica Odbora za kontrolu službi bezbednost i Odbora za evropske integracije.

Jadranka Joksimović Foto: EPA/OLIVIER HOSLET

Jadranka Joksimović bila je od 2014. godine ministarka bez portfelja zadužena za evrointegracije.

Jadranka, koja je danas internacionalna sekretarka Srpske napredne stranke, prepoznatljiva je po plavoj kosi i efektnoj šminki.

S godinama njen izgled, tj. stil se menjao, pa tako danas bira modernije boje kose i frizure, kao i otvorenije boje odeće.

Sandra Božić

Rođena je 15. oktobra 1979. godine u Pančevu. Po zanimanju je diplomirana politikološkinja za međunarodne odnose.

Od 2008. do 2015. godine radila je u privatnom sektoru u oblasti energetike kao menadžerka prodaje i marketinga.

Sandra Božić bila je narodna poslanica u dva saziva do sada. Bila je članica više odbora, kao i zamenica člana u Delegaciji u Parlamentarnoj dimenziji Centralnoevropske inicijative.

Danas je potpredsednica Skupštine Republike Srbije i narodna poslanica.

Svojom pojavom ona već neko vreme provlači pažnju, pre svega na društvenim mrežama. Njen atraktivan izgled, jača šminka, upečatljivi modni izbori redovno se komentarišu. Otuda i znatiželja mnogih – kako je Sandra izgledala nekada.

Osvrt na starije fotografije daje odgovor na to koliko se ona zapravo promenila poslednjih godina.

BONUS VIDEO: TOP 10 lepotica bez šminke

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram