Srećan vam 44. rođendan Toma Hardija

Tom Hardi
Foto: Neil Warner/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Tom Hardi, britanski filmski, televizijski i pozorišni glumac i producent, rođen je 15. septembra 1977. godine u Londonu. Tiha je patnja mnogih žena, a na svoj 44. rođendan izgleda bolje nego ikad.

Prvu veliku filmsku ulogu ostvario je u filmu „Pad crnog jastreba“, a neverovatna moć transformacije omogućila mu je da se oproba u skoro svakom filmskom žanru – od romantične komedije, drame, trilera, biografskih priča, pa sve do naučne fantastike.

Igrao je u filmovima poznatih režisera poput Gaja Ričija, Ridlija Skota, Džordža Milera, glumio rame uz rame s Patrikom Stujartom, Džerardom Batlerom, Gerijem Oldmanom, Leonardom Dikapriom.

Njegova ljubav prema glumi ne treba da mnogo čudi jer je rođen u umetničkoj porodici. Majka mu se bavila slikarstvom, a otac je pisao romane i komedije. Prilično rano je odlučio da se bavi glumom, a već sa 22. godine dobio je svoju prvu značajnu ulogu. Danas je jedan od najpoznatijih holivudskih glumaca.

Nekoliko puta je proglašavan najbolje obučenim i najzgodnijim muškarcem na svetu. Sa 22 godine oženio se producentkinjom Sarom Vard, a razveli su se 2004. godine. Navodni razlog bila je njegova zavisnost od alkohola i kokaina. Hardi je priznao da je u mladosti konzumirao opojna sredstva, ali da je na vreme shvatio da je na dobrom putu da uništi svoj život, pa se sam prijavio na rehabilitaciju. Naredne godine na snimanju serije „Kraljica devica“ upoznao je Rejčel Spid, pišu na sajtu Biografija.org.

tom hardi
Foto: GLX / StarMax / Profimedia

Posle tri godine njih dvoje su dobili sina Luisa, a razveli se godinu dana posle. Godine 2009. godine započeo je vezu s glumicom Šarlot Rajli. Par se upoznao na snimanju serije „Orkanski visovi“. Venčali su se 2014. godine, a godinu dana kasnije dobili su sina.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: GEJ VENČANJE