Kako Spajsice izgledaju 26 godina posle „girl power“ ludnice

Poznati 06. avg 202123:34 > 07. avg 2021 00:00
Foto: EPA/KIM STALLKNECHT

U vreme kada su muški bendovi "Take That" i "East 17" dominirali britanskom muzičkom scenom i top listama, Bob i Kris Herbert odlučili su da osnuju konkurentsku žensku grupu.

Otprilike 400 devojaka prijavilo se na audiciju za novi bend, a nakon nekoliko nedelja izabrano je 12 devojaka koje su ušle u poslednji krug, piše Zadovoljna.hr.

Na kraju je formiran sastav pod nazivom „Touch“ u kojem su bile Vikorija Adams, Melani Braun, Melani Čizom, Džeri Halivel i Mišel Stivenson. Devojke su počele da rade na demo snimcima i da odlaze na časove plesa, ali ubrzo je došlo do promene sastava

Foto: EPA/KIM STALLKNECHTMišel Stivenson je napustila grupu, a zamenila ju je Ema Banton. Ubrzo su promenile i ime i postale grupa „Spice“.

Devojke nisu bile zadovoljne sa tadašnjim menadžmentom i odlučile su da odu kod novog producenta. Same su kontaktirale producenta Eliota Kenedija koji ih je slušao na jednom od njihovih nastupa i ubedile ga da radi s njima. Uz njegovu pomoć na kraju su došle do legendarnog Simona Fulera.

Zahvaljujući njemu, 1995. potpisale su ugovor s diskografskom kućom Virgin Records i zvanično započele svoju karijeru.

Nakon što su promenile ime u „Spice Girls“ snimaju svoj prvi album. U julu 1996. godine objavile su prvi singl „Wannabe“ koji je odmah osvojio top liste.

Foto: EPA/KIM STALLKNECHT

Devojke su imale pažljivo izrađen vizualni identitet pa je tako Viktorija postala Posh Spice, Mel B Scary Spice, Džeri Ginger Spice, Ema Baby Spice, a Mel C Sporty Spice.

Tokom svoje karijere izdale su tri studijska albuma. Prva dva snimile su u punom sastavu, a album „Forever“ iz 2000. godine objavljen je nakon što je Džeri napustila bend.

Spajsice se do danas smatraju jednim od najvećih i najuspešnijih marketinških i muzičkih projekata svih vremena – u prvoj fazi karijere godišnje su svojoj diskografskoj kući donosile prihod od neverojatnih 75 mili ona dolara.

Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

U galeriji pogledajte kako 26 godina nakon osnivanja izgledaju članice legendarne grupe „Spice Girls“.

BONUS VIDEO: Tom Kruz i Bekam se pozdravljaju