Snažne reči Nikole Koja povodom smrti mlade Kristine Đukić

Nikola Kojo
Nikola Kojo gost emisije Zdravo misli sa Katarinom Bajec Foto:Ivan Dinić/Nova S

Povodom potresne vesti da je preminula mlada Jutjub zvezda Kristina Kika Đukić (21) oglasio se i glumac Nikola Kojo. On je svima poslao važnu poruku koja se tiče internet nasilja.

„Život je ionako prekratak. Mladi moraju znati da zapravo i postoje rešenja za njihove probleme iako možda trenutno ne vide svetlo na kraju tunela“, poručio je Kojo na Fejsbuku

Kojo je dalje nastavio o tome koliku zapravo moć imaju seksizam i uvrede.

„Ako se upitate šta znači i kolika je moć uvredljivog komentara, setite se Kike.

Sa samo 21 godinu okončala je ovozemaljski život zbog neiživljenih osoba, kako popularno kažemo – nolajfera, koji sede za tastaturom i kradu Bogu dane, vređajući druge osobe na najstrašnije načine.

Slična vam je situacija i sa nacionalističkim komentarima. Hoćete biti srećniji ako date svoj glup nacionalistički ili nekome personalno uvredljiv komentar? Imajte na umu da komentari bole, pa i ubijaju, čak mogu da igraju ulogu u oružanom sukobu. Šta, preterujem? Razmislite. Vi toga niste ili ne želite biti svesni. Mislite da je zabavno i IN nekoga ili nečija osećanja vređati i ponižavati? Sram bilo sve one koji pišu uvredljive komentare!!! Balkan je moj, kao i vaš, ali Balkan nije u dovoljnoj meri naučio da poštuje uspešne, druge i drugačije i veliko je pitanje da li će ikad!

Kika, počivala u miru, mi kao društvo smo pali na velikom ispitu ljudskosti i humanosti!“, naveo je Kojo na Fejsbuku.

Podsetimo, srpska influenserka Kristina Kika Đukić preminula je nedavno u svojoj 21. godini. Ona je duže vreme bila meta surovih i sramnih internet napada, a strašni komentari nastavili su da se nižu i posle njene smrti.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Kako prebroditi smrt voljene osobe