Sestra Borke Tomović je uspešna rediteljka i snajka Ljubivoja Ršumovića, a ima specifičnu lepotu

Antonio Ahel/ATAImages

Srpska glumica Borka Tomović proslavila se ulogom Maje u seriji „Ljubav, navika, panika“, a publika je pamti i po ulogama u serijama „Mješoviti brak“, „Žena sa Dedinja“, „Istine i laži“, „Ubice mog oca“. A veliku pažnju privukla je ulogom Vesne Đurić u seriji „Crna svadba“.

Kada se kamere ugase, Borka svoj privatni život čuva daleko od medija, ali je poznato da je u skladnom braku sa odbojkašom Novicom Bjelicom sa kojima ima petogodišnjeg sina.

Međutim, malo ko zna da Borka ima podjednako uspešnu sestru, koja je od nje starija četiri godine.

Reč je o rediteljki Ani Tomović Ršumović za koju je Borka veoma vezana.

Milan Maricic/ATAImages

Glumica je jednom prilikom otkrila da fakultet verovatno ne bi završila da nije bilo Ane pošto je više puta bila na ivici da odustane.

„Imala sam krize i njena podrška u tim periodima bila mi je dragocena, činilo se da jedino ona može to da razume. Mnogo mi je pomagala, sećam se jednom se vratila s nekom putovanja po Nemačkoj da bi bila uz mene. Bodrila me da izdržim različite unitrašnje lomove koji su neminovni na studijama takvog umetničkog fakulteta. Mogla je da me podrži i ohrabri, kaže mi da je sve to normalno i uobičajeno, jer je već imala iskustva“, otkrila je svojevremeno Borka.

Ko je Ana Tomović Ršumović?

Antonio Ahel/ATAImages
Mateja Stanisavljevic/ATAImages
Antonio Ahel/ATAImages
View this post on Instagram

A post shared by Ana Tomovic (@vidnadja)

View this post on Instagram

A post shared by Ana Tomovic (@vidnadja)

Ana je diplomirala pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Egona Savina i asistenta Dušana Petrovića.

Dobitnica je nagrade za najbolju režiju na Joakimfestu 2005. za predstavu Patka, a 2006. je sa predstavom halFlajf učestvovala na Sterijinom pozorju.

View this post on Instagram

A post shared by Ana Tomovic (@vidnadja)

Ana je od 1998. do 2005. godine bila član redakcije i urednica biltena BITEF-a. Asistent je režije na projektu „Fast sicher u Theater am Neumarkt“ u Cirihu 2007. i stipendista Gete instituta za studijski boravak u Thalia theatru u Hamburgu 2008.

Takođe, kao stipendista Gete instituta boravila je 2006. na Internacionalnom forumu mladih pozorišnih stvaralaca u Berlinu u okviru festivala „Theatertreffen“. Počev od 2003. jedna je od osnivačica i predsednica Centra za interaktivnu umetnost „In Stage Organization“ iz Beograda, piše Vikipedija.

View this post on Instagram

A post shared by Ana Tomovic (@vidnadja)

Ana je stvarala na teatarskim scenama Beograda, Zagreba, Sarajeva, a radila je i na čuvenim komadima kao što su „Zločin i kazna“ Dostojevskog, Brehtova „Majka Hrabrost i njena deca“, režirala je i predstavu „Zaljubljeni Šekspir“.

Ona je udata sa scenaristu i dramaturga Vuka Ršumovića, sina pisca Ljubivoja Ršumovića. Ana i Vuk imaju dvoje dece, Vida i Nađu.

„Pokreće me ljubav, moja deca, porodica. To su stvari koje me motivišu i stalno stavljaju pred nove zadatke. Zbog njih moram da budem i bolji čovek i bolji umetnik, i da se razvijam u svakom smislu“, rekla je svojevremeno Ana.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram