Savet Mirke Vasiljević za mame koje imaju više dece

Poznati 14. avg 202122:22 > 22:43
Mirka Vasiljević Foto:Vesna Lalić

Glumica Mirka Vasiljević uskoro će četvrti put postati mama. U šestom mesecu trudnoće naporno radi na seriji i predstavama, a stiže i da provodi kvalitetno vreme sa troje dece i ostatkom porodice. U svemu tome, uvek je skockana, nalazi vremena samo za sebe i svoja interesovanja. Pitali smo je kako postiže.

Autor: Nemanja Lisinac

„Ako želiš to i možeš. Uvek se tom rečenicom vodim. Sve što sam u tom danu želela da postignem, želela da uradim – ja sam uradila, jer odmah krenem u tom pravcu da delujem. Uvek može biti teže i uvek može biti gore, tako da nikada ne treba padati u očaj i strahovati od nekih stvari. Kada nekom problemu ili obavezi pristupiš mirno i staloženo, sve se da srediti i rešiti“, objašnjava Mirka Vasiljević, koja je nedavno u razgovoru za Nova.rs otkrila i da se nada skoroj svadbi.

Fudbaler Vujadin Savić zaprosio ju je kad je imala 20 godina, a od tada su dobili troje dece i sad očekuju četvrto. Za Zadovoljna.rs otkrila je svoju tajnu uspešne veze i roditeljstva.

„Meni je bitno lično da koliko god dece imali i koliko god oni zahtevaju našu pažnju, prisutnost i požrtvavanost nikako mi žene ne smemo da izgubimo naše vreme, vreme koje posvećujemo same sebi, pa makar to bilo i 10 minuta dnevno. Svaka žena treba da pronađe šta je to što nju ispunjava – da pročita dobru kinju, pogleda film, ćuti u kvalitetnoj tišini, da kupi sebi nešto ili možda zapali mirisnu sveću i gleda kroz prozor… Ako žena sebi dnevno posveti makar 10 minuta i posveti se nekim svojim željama sigurno je da će biti srećnija i ispunjenija i ništa joj neće biti teško. Samim tim i njen muž, ali i deca će sigurno osetiti njeno zadovoljstvo. Moj savet je da ne izgubiti potpuno sebe kao žene, ali i sve te obaveze oko odrastanja dece treba doživeti kroz osmeh, jer je tako najlakše, ali i najlepše“, kaže Mirka Vasiljević.