Rokenrol diva – Slađana Milošević blista u smeloj kreaciji

SERBIA FASHION WEEK
Foto: Svetlana Braun/Promo

Otvoren je 18. “Serbia Fashion Week” u zgradi Muzeja Vojvodine, a na otvaranju ove manifestacije svu pažnju je ukrala Slađana Milošević, srpska rokenrol diva i modna ikona.

“Ovu priliku želim da iskoristim da se zahvalim svim kreatorima koji su uložili ogroman napor da se pojave na srpskoj nednelji mode. Nije im bilo lako ove dve godine da finansirati kolekcije, a Serbia Fashion Week je poznat po tome što podržava domaće dizajnere jednako i u mogućim i u nemogućim uslovima”, rekla je predsednica „Serbia Fashion Week”-a Svetlana Horvat.

Foto: Nenad Karlić/Promo

Nakon njenog obraćanja usledila je revija francuskog dizajnera visoke mode Emerika Fransoa. Specijalni gost talentovanog francuskog dizajnera bila je slavna rok princeza Slađana Milošević koja je svojom harizmom doprinela da celo veče publici ostane u posebnom sećanju.

Foto: Svetlana Braun/Promo

“Cilj prikazivanja ovih modela nije prodaja. Večeras smo videli kolekciju koja predstavlja moje viđenje mode posle kovida. I u ličnom i u profesionalnom smislu, bilo mi je veoma teško u prethodnom periodu. Osećao sam se kao da je sve uništeno. Pitao sam se da li ću nastaviti? Da li ću kreirati i dalje? Da li imam energije da radim ponovo? Zbog toga se u pozadini večerašnje revije čula poznata pesma “Noć u belom satenu”. U ovom dugom kovid period imao sam osećaj kao da sam u lošem snu, bez ruku. Dok sam stvarao ovu koekciju zamišljao sam snažnu ženu koja voli svoje obline, svoje telo, koja može da pokaže sebe, da bude snažna i moćna. Ženu kakvu volim”, rekao je Emerik Fransoa i dodao da ga raduje dobrodošlica u Novom Sadu, te da mu je čast što je imao priliku da sarađuje sa Slađanom Milošević koju je publika pozdravila ovacijama.

Foto: Svetlana Braun/Promo
Foto: Nenad Karlić/Promo

“Osećam se divno u Emerikovoj kreaciji. Takve žene danas treba da budu. Nikad ne smeju da odustanu od svog identiteta, a korset upravo to simbolizuje. Moda, muzika, književnost – za mene je to sve isti svet. Umetnost je moj prostor”, rekla je Slađana Milošević.

***

Bonus video: Šiške poznatih lepotica

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram