Rođena je u zatvorskoj bolnici, morala je da radi od 10. godine, ali je bila predodređena da ceo svet uzdiše za njenom lepotom

Foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

"Radila sam mnogo, iako sam bila dete."

Lejton Mister je ime glumice koje se mnogo teže pamti od njene uloge Bler u seriji „Tračara“. Ipak, kada budete čuli njenu životnu priču, sigurno ćete je zapamtiti.

Leighton Meester
Foto: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

Njena majka Konstans je rodila Lejton dok je služila kaznu u saveznom zatvoru zbog trgovine drogom. Lejton Mister je kasnije u životu mnogo puta objašnjavala da nije rođena u zatvoru. Njena majka je iz zatvora prebačena u bolnicu na porođaj i dozvoljeno joj je bilo da sa bebom ostane tri meseca, a onda su je vratili u zatvor.  Mister je do majčinog oslobođanja živela kod bake. Njen otac, Dag, takođe je služio kaznu za krivična dela u vezi sa drogom. Roditelji su joj se kasnije razveli. Teške okolnosti njenog detinjstva pružile su Lejton Mister drugačiju perspektivu od njenih vršnjaka, a još kao devojčica imala je zacrtan plan šta nikada neće raditi.

„Moja porodica ima ludu prošlost. Verovatno najluđu za koju sam čula“, rekla je kad se proslavila.

Leighton Meester
Foto: Instagram / ddp USA / Profimedia

Živela je skromno i kako kaže – nije bilo lako, ali se igrala napolju, išla je na plažu i ipak je imala srećne i zabavne trenutke tokom odrastanja.

„Možeš uzeti ono što ti je dato i iskoristiti to kao izgovor da zabrljaš. Ali ja sam se uvek nosila sa onim što mi je dao život. Smatram se srećnicom. Nikada me nisu lagali. I bila sam voljena“, rekla je.

Kada je Lejton imala 10 godina, prisustvovala je konvenciji modela u Atlanti tokom božićnog raspusta. Modni agent ju je ugledao i odveo u Njujork.

„Na kraju sam tamo i ostala. Nikad se nisam vratila na Floridu“, objasnila je.

Leighton Meester
Foto: Jimmy Choo via BestImage / Bestimage / Profimedia

Živela je sa svojom majkom, koja je u međuvremenu oslobođena, u jeftinim iznajmljenim stanovima, a onda je počela da snima reklame. Procvetala je pod pritiskom.

„Radila sam mnogo, iako sam bila dete. Činilo mi se da je to normalno“, kaže.

Posle uspeha u modelingu, sa 14 godina otišla je iz Njujorka u Los Anđeles. Ona i njena majka preživljavale su od skromne pomoći njenog dede i honorara koje je Lejton dobila od manekenskog posla. Kad je mogla, išla je na časove glume, ali je uvek brinula o tome da li će imati novca za račune za gas i hranu, iako je i dalje bila dete.

Leighton Meester
Foto: NBC Collection / Everett / Profimedia

Bila je fokusirana samo na posao, a dečake je izbegavala da bi imala vremena da uči i radi. Matursko veče je propustila jer je mnogo koštalo.

Nekoliko godina je dobijala male epizodne uloge u serijama, a do promene je došlo 2006. godine, kada je snimila Gossip Girl. S ulogom Bler Voldorf sve u njenom životu se promenilo. Mister se specijalizovala za tumačenje neprijatnih žena iznad stereotipa „lude kučke“. Ona ne glumi devojku koju voliš da mrziš. Ona radi nešto mnogo složenije – tera te da voliš mrsku devojku. 

I taman kad su svi mislili da su ružni porodični detalji daleko iza nje, desilo se da su Mister i njena majka 2011. godine podnele tužbe jedna protiv druge zbog glumičine finansijske podrške njenom mlađem bratu Aleksandru, koji ima ozbiljne zdravstvene probleme.

Advokati Lejton Mister su tvrdili da je njena majka novac koji je glumica slala za bratovljevo lečenje i brigu o njemu,  koristila za „kozmetičke procedure“, poput botoksa i ekstenzija za kosu. Majka je podnela protivtužbu u kojoj se navodi kršenje ugovora i fizičko zlostavljanje. Mama Konstans je tvrdila da je postojao usmeni ugovor u kome je Mister obećala 10.000 dolara mesečno umesto 7.500 dolara koje je dobijala. Njena majka je takođe navela da joj je ćerka dugovala mnogo veću sumu u ​zamenu za „žrtvovanje sopstvene sreće“ kada se sa njom, dok je bila dete, preselila u Los Anđeles da bi se bavila glumom.

Leighton Meester
Foto: Joe Russo / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Sudija je odbacio ove tvrdnje. Konstans je optužila svoju ćerku da je pozvala socijalnu službu i izmislila kako je ona zlostavljala njenog brata. Istražitelji su intervjuisali glumicu i nisu našli osnovanost u žalbi. U novembru 2011. Konstans je odustala od zahteva od 3 miliona dolara za odštetu protiv svoje ćerke. Mister je rekla da bi bila spremna da plati medicinske troškove za svog brata, kao i njegovu školarinu, ali je negirala da je pristala da plaća 10.000 američkih dolara svakog meseca, što je, kako je navela – smešno. U junu 2012, Mister je dobila parnicu, a sudija je odbacila protivtužbu njene majke.

Leighton Meester
Foto: SGP / ddp USA / Profimedia

Posle svog tog haosa, 2013. godine se verila za glumca Adama Brodija. Par se venčao na privatnoj ceremoniji 15. februara 2014. godine. Njihovo prvo dete, ćerka, rođena je 4. avgusta 2015. godine, a u septembru 2020, Brodi je potvrdio da im je rođeno drugo dete – sin.

„Sve je tako intimno. To je nešto što nikada nisam mogla da opišem rečima, zaista. Moja deca su veliko emotivno putovanje i svakako od kad ih imam razmišljala sam o svom odrastanju i detinjstvu. Želim da im dam sve ono što mi nikada nismo imali dok smo odrastali, ali važno mi je i da budemo iskreni i otvoreni o tome koliko treba da budemo zahvalni za sve što imamo“, rekla je glumica.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram