Retka fotka iz mladosti doktorke Nade Macure

nada macura
Nada Macura Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Da li biste je prepoznali?

Kad neko pomene slojevito oblačenje, prva asocijacija je svakako srpska doktorka Nada Macura. Ona se godinama iz hitne pomoći uključivala u TV program da bi izvestila o dešavanjima tokom noći, ali i dala savete da se što bolje prilagodimo trenutnim vremenskim prilikama, šta da jedemo i pijemo, a šta ne kako bismo sačuvali zdravlje.

Doktorkin lik danas skoro svako u Srbiji lako prepozna, ali pitanje je da li bismo je prepoznali na osnovu fotografije iz mladosti.

Baš jedna takva fotografija osvanula je na društvenim mrežama u Srbiji.

Na kolažu se može videti doktorka Macura u tri životne faze, od kojih je, očekivano, najveću pažnju privukla ona prva iz njenih ranijih dana jer retko kad imamo priliku da je vidimo.

Inače, dokorka, koja je radila kao portparolka hitne pomoći, po struci je kardiološkinja. Rođena je 28. januara 1948. godine u Vrdniku, a od 1989. godine počela je da živi i radi u Beogradu.

Po završetku Medicinskog fakulteta radila je u službama hitne pomoći u Kragujevcu i Smedervskoj Palanci. Od 1989. do 2018. godine je radila u beogradskoj hitnoj pomoći kao lekarka, kardiološkinja i portparolka. Uporedo sa tim je sarađivala sa mnogim medijima u Beogradu. Sve je počelo kada je tokom jednog dežurstva upoznala novinarku Radio Beograda. Njoj se svidelo kako doktorka objašnjava i kako se izražava, te je nagovorila uredništvo da pokušaju da ostvare saradnju, piše biografija.org. Uređivala je i vodila nekoliko emisija, te se redovno uključivala u jutarnje programe. Nakon što se 2018. godine zvanično penzionisala u hitnoj pomoći, dobila je stalni angažman na jednoj televiziji. Dobitnica je nekoliko značajnih nagrada i priznanja.

Nada Macura Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Najpoznatja je po svojim savetima gledaocima o tome kako da se obuku, šta da jedu i piju tokom letnjih ili zimskih meseci, te kako da se ophode prema svom celokupnom zdravlju.

I tako smo vremenom svi čuli za čuvenu doktorku Nadu Macuru i njene savete o slojevitom oblačenju i sprečavanju dehidracije, dok je ona postala najpoznatija doktorka u Srbiji.

BONUS VIDEO: Poznate žene koje izgledaju sve bolje kako stare

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram