Razvod Kevina Kostnera je surovi rat u kojem nema pravila – ko zna šta je uradio kad mu se ona ovako sveti

Foto: Brian Ach / Getty images / Profimedia

Kevin Kostner tvrdi da je beskućnik jer žena od koje se razvodi neće da napusti njegovu kuću.

Razvod Kevina Kostnera od supruge Kristin Baumgartner postaje sve luđi, a ulje na vatru dolivaju informacije da je on sada ‘beskućnik’, kao i da je ona potrošila 95 hiljada dolara s njegove kreditne kartice i da glumac ima zabranu prilaska.

Kostner
Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Glumčevi advokati tvrde da su dali „više ponuda“ da nateraju njegovu ženu da se iseli iz zajedničke kuće u kojoj su ona i Kostner živeli – ali nisu uspeli da postignu dogovor sa Kristin, nekadašnjom manekenkom koja je postala dizajnerka torbica. Tako je, kako kažu advokati, njihov klijent „postao beskućnik“.

„Ovo me iznenađuje i obeshrabruje. Bio sam jednom ranije oženjen i, nakon razvoda, našao sam se bez matične kuće i nisam mogao da živim u svom domu. Nikada nisam želeo da se to ponovi“, rekao je Kostner.

Njegovo bogatstvo je procenjeno na 250 miliona dolara i prema uslovima predbračnog ugovora, potpisanog 2004. godine, ona je trebalo da izađe iz njegovih nekretnina ako se raziđu, koristeći fond od 1,2 miliona dolara da pronađe novu kuću.

Kuća
Foto: no [email protected] / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kostner tvrdi da ona krši taj sporazum – rekavši da sada želi da se vrati u ogromnu kuću koju su delili.

Njegovi advokati su rekli: „Ono što se sada dešava je upravo ono što su on i Kristin ugovorili da izbegnu u slučaju da njihov brak propadne. Kristin je godinama prihvatala prednosti predbračnog sporazuma, ali sada odbija da prihvati ovo.“

Čini se da se obe strane spremaju za pravnu bitku u stilu „Rata Rouzovih“ oko svoje ogromne kuće od 145 miliona dolara u Kaliforniji. Kuća je isključivo vlasništvo Kostnera i on je kupio 1988. godine, mnogo pre njihovog venčanja 2004.

Kostner, koji je snimao u Juti poslednjih nekoliko meseci, žali se da mu je potreban dom jer će biti van te lokacije od početka juna.

Njegove tvrdnje da je postao beskućnik su izazvale velike kontroverze u javnosti. On kaže da je finansirao dva Kristinina „propala“ biznisa i pre i tokom braka i da je godinama bila srećna što je imala koristi od predbračnog ugovora, ali sada pokušava da ga odbaci.

Kostner
Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kostner navodi da je nakon njihovog razvoda naplatila 95.000 dolara sa njegove kreditne kartice, a da ga nije ni obavestila. Taj novac je potrošila na advokate i na forenzičkog računovođu.

U međuvremenu, Kostner tvrdi da Kristin želi da svet vidi finansijske detalje predbračnog ugovora koji su potpisali, ali on smatra da bi ga to stavilo u opasnost zbog potencijalnih prevaranata ili provalnika, i verovatno bi privuklo neželjenu i sramotnu pažnju globalnih medija.

Kristin je 1. maja podnela zahtev za razvod na osnovu nepomirljivih razlika. Ona je navela datum razdvajanja kao 11. april. Par ima troje maloletne dece i oboje su zatražili zajedničko pravno i fizičko starateljstvo nad decom. Njeni advokati su 8. juna podneli zahtev za zabranu prilaska Kostnera, kojom mu se zabranjuje da izvodi decu iz države i prenosi ili prodaje bilo kakvu imovinu.

Dana 9. juna, Kostnerovi advokati su podneli zahtev za izdavanje naloga da se Kristin izbaci iz kuće. Takođe su tražili da se predbračni ugovor zapečati, odnosno zadrži u privatnom vlasništvu.

Kostner
Foto: NGRE / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

„Kristin je zauzela stav da se neće iseliti iz Kevinove kuće osim ako i dok on ne pristane na njene finansijske zahteve. Kristinin pristanak da se iseli je bio i jeste bezuslovan. Zaista, nezavisno od prebračnog ugovora, ona nema pravo da koristi rezidenciju koja je njegovo vlasništvo. Ipak, Kevin je ponudio da joj pomogne finansijski da se iseli, već je dao finansijski doprinos za njene advokate i računovođe, već joj je platio 1.000.000 dolara koliko joj je pripadalo prema uslovima prebrčanog ugovora, on je već dao i predlog za privremenu alimentaciju i naknadu za decu, nastavio je da plaća sve troškove dece, i pregovara o letnjem rasporedu poseta za troje dece tinejdžera“, rekli su njegovi adovokati.

Kristin je dobila 100.000 dolara na dan njihovog venčanja i dodatnih 100.000 dolara za njihovu prvu godišnjicu braka. Takođe joj je isplaćeno milion dolara nakon što je podnela zahtev za razvod, kako je predviđeno u predbračnom ugovoru, kako bi joj se pomoglo da pronađe novi dom.

U skladu sa uslovima predbračnog ugovora, Kostner je takođe pristao da plati dodatnih 200.000 dolara kao ‘gotovinski depozit’ za njenu novu kuću i pristao je da joj plati hipoteku i troškove osiguranja za njenu prvu godinu u novom domu.

Kostner je spreman da doda i 30.000 dolara mesečno za kuću za iznajmljivanje i 10.000 dolara za troškove selidbe ‘kako bi se cela stvar pomerila unapred.’ Dodaje i da joj pri selidbi može pomoći osoblje koje radi u njihovom nekadašnjem bračnom domu.

Takođe je spreman da plati 100 odsto troškova u vezi sa decom, uključujući školarinu u privatnoj školi, knjige, uniforme, školska putovanja, dečiji sport, kampove i druge dogovorene vannastavne aktivnosti, zdravstveno osiguranje za maloletnu decu, medicinske troškove i troškove terapije dece. Pored toga želi da plaća dodatnih 38.000 dolara mesečno Kristin kao dodatnu alimentaciju, a taj iznos bi se smanjivao što deca postaju starija.

Kostner predviđa da će deca podeliti svoje vreme 50/50 između njega i Kristin.

Kostnerovi advokati kažu: „Ona je davala razne izjave da će se iseliti, a takođe je umetnula nerazumne finansijske zahteve kao uslov za iseljenje. Do sada su se pregovori pokazali neuspešnim.“

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram