Radmila Živković danas ima 70 godina, a pogledajte kako je 1969. zaludela celu Jugu

Radmila Živković Foto: Vladislav Mitić

Mogla je ladno i u Holivud.

Radmila Živković je danas prvakinja Drame Narodnog pozorišta i jedno od najpoznatijih lica srpskog filma, televizije i pozorišta. Rođena 14. januara 1953. u Kruševcu, a diplomirala glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, igrala je u svim žanrovima, a u svesti ljudi je komičarka.

Radmila je 1969. godine odigrala prvu ulogu u filmu „Oseka“ i od tada se pojavila u više od 70 ostvarenja.

A kada pregledamo njene stare fotografije, možemo da konstatujemo samo jedno:

Iako je ova glumica odigrala mnogo karakternih, moćnih, dramskih i komičnih likova, njene stare fotografije pokazuju da njena lepota nije nimalo zaostajala za holivudskim lepoticama.

Članica Narodnog pozorišta od 1984. godine, ostvarila je uloge i na scenama Pozorišta na Terazijama, Zvezdara teatra, Beogradskog dramskog pozorišta…

Čuvene su njene uloge u filmovima „Naivko“, „Sok od šljiva“, „Poseban tretman“, „Variola vera“, „Još ovaj put“, „Sabirni centar“, „Uvek spremne žene“, „Poltron“, „0 pokojniku sve najlepše“… Za neke od rola dobila je priznanja kao što su Zlatna arena u Puli, Carica Teodora u Nišu… Živkovićeva je svakako najpoznatija kao tetka Doka u velikom bioskopskom hitu „Zona Zamfirova“, u kojoj je pokazala izvanredne komičarske veštine.

Igrala je i u mnogim serijama, a neke od njih su „Sivi dom“, „Otvorena vrata“, „Zaboravljeni“, „Stižu dolari“, „Srećni ljudi“, „Naša mala klinika“, „Ulica lipa“…

Kao pozorišna glumica ostvarila je uloge na scenama Ateljea 212, Pozorišta na Terazijama, u Zvezdara teatru, a 20 godina je član Drame Narodnog pozorišta u Beogradu, dobitnica je nagrade „Milivoje Živanović“, a vrhunac njene karijere bio je 6. februara 2005. godine, kada joj je uručena nagrada „Žanka Stokić“ koju su pre nje dobile Svetlana Bojković i Milena Dravić.

Radmila Živković Foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Prestižno priznanje dobila je za ulogu Živke Popović u predstavi „Gospođa ministarka“ koju je u Narodnom pozorištu u Beograduu režirao Jagoš Marković.

Diva jugoslovenskog glumišta Radmila Živković iz braka sa snimateljem Predragom Bambićem ima ćerku Bojanu Bambić, koja je takođe glumica i članica Narodnog pozorišta.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram