Fotografija koja je razbesnela svet: Pustite princezu Šarlot da bude dete

Foto: Credit line: Leon Neal / Avalon / Profimedia

Ima samo sedam godina.

Vog je objavio listu najdirljivijih fotografija sa sahrane kraljice Elizabeta, a jedna je izazvala najviše komentara. Na njoj princeza Šarlot plače. Verovatno kao i svako dete na sahrani svoje brabake, samo što se ostala deca ne fotografišu.

Inače, princeza Šarlot ima samo 7 godina i tokom čitave sahrane nije pokazivala emocije, a onda se u jednom trenutku slomila. I to su fotografi Voga uslikali i postavili na društvene mreže.

Ta fotografija je izazvala more reakcija.

„Bolesno je stavlja dete pred kamere dok prisustvuju sahrani na kojoj je verovatno premlado da bi prisustvovalo. Malo je čudno od Voga da objavi i fotografiju uplakanog deteta, zar ne?“

„Jadna devojčica. Molim vas, skinite ovo sa Voga. Deca su se tako dobro snašla, tako velika odgovornosti na tako malim plećima“.

„Ovo je razočaravajuće. Ovo je trebalo da bude privatan trenutak za malu devojčicu.. .Molim vas, skinite ovu fotografiju. Osećam da je prilično nametljivo i nije fer prema detetu koje tuguje zbog gubitka svoje bake.

„Ta mala sedmogodišnjakinja se držala uzdignute glave pre svima!! I ovo je trenutak koji želite da podelite!! Kakvo nepoštovanje!“

„Ova fotografija me je apsolutno slomila. Zašto je ovo trebalo da vidimo. Ona je samo mala devojčica i za nju i Džordža mora da je sahrana bila traumatična, bili su tako dobri i definitivno su svoju prabaku učinili ponosnom! Molim vas skinite fotografiju, nijedno dete ne bi trebalo da bude izloženo ovolikom broju posmatrača“.

„Pustite princezu Šarlot da bude dete“.

I stvarno, pustite princezu da bude dete!

***

BONUS VIDEO: Verovanja kod našeg naroda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram