Prva žena Patrika Dempsija bila je 26 godina starija, mislio je da je on ljubav njenog života – a ona je imala mračne planove

Imao je 18 godina, a ona 44. Rodila se romansa koja se umesto u ljubav pretvorila u pakao.

Holivudski lepotan Patrik Dempsi početkom novembra je poneo laskavu titulu „najseksi živi muškarac na svetu“, koju mu je dodelio magazin People. Iako je glumio u brojnim filmovima osamdesetih, te u serijama devedesetih godina, serija „Uvod u anatomiju“ i uloga doktora Dereka Šeparda katapultirala ga je među zvezde.

Kada je napustio serijal, nastavio je da glumi u različitim filmovima, serijama i projektima – ne samo što je glumac, već i ambasador slavne marke satova, producent, tatu-majstor, vodi fondaciju koja pomaže obolelim od raka, često menja imidž… i čini se da sve postiže. Patrik je i posvećeni suprug i otac.

A njegov ljubavni život vredan je bar jednog filma, posebno njegova „ljubav“ i brak s prvom suprugom – koja ga je umalo upropastila.

Ta priča ide ovako: Patrik je imao 18 godina, a Roki 44 kada su se sreli. Mislio je da je on ljubav njenog života, ali ona je imala sasvim drugačije namere, koje se nisu zasnivale na emocijama. Patrik je 1984. sreo Rošel Roki Parker, koja je u predstavi u kojoj je igrao glumila njegovu tetku.

Roki je bila njegova profesorka glume i gotovo iznenada rodila se romansa, koja je uskoro postala mnogo više od toga. Parker je već bila ime u svetu glume, pa mu je ubrzo postala i menadžerka.

Malo pomalo, on se vezivao za nju, a ona je želela da ima potpunu kontrolu nad njim. Mladi Patrik naseo je na njene trikove, i započeli su tajnu vezu. Nisu želeli da iko zna za njih. Prošle su godine, a onda su odlučili da se venčaju. Pošto niko nije znao za ovu ljubav, Patrikova porodica je bila veoma zabrinuta, ali on je odabrao da ih ne sluša.

Uprkos svim razlikama, nakon tri godine su se venčali.

Prema ugovoru koji su sklopili, Roki nije bila samo njegova supruga, bila je njegova menadžerka, sve vreme je bila uz njega i kontrolisala je svaki njegov korak. Iako se činilo da je sve savršeno, ispod toga se krila toksična priča o manipulaciji i kontroli. Roki je birala scenarije za njega, gledala sve glumce sa kojima će raditi, kontrolisala njegove finansije. Posle nekog vremena postalo je jasno da je raskid neminovan jer je Patrik izgubio strpljenje za nju, a ona je nastavila da mu glumi mamu.

Zato je zatražio da se raziđu, a Roki to nije mogla da podnese – i nastao je haos. Glumica je ta koja je podnela zahtev za razvod, navodeći kao razlog „nepomirljive razlike“, navodno, nakon što joj je Dempsi rekao da je upoznao drugu ženu. Ostavio joj je stan, auto i veliku alimentaciju.

Parker ga je optužila za fizičko nasilje rekavši da joj je slomio prst zalupivši vrata auta preko njene ruke. Takođe, navela je i da ju je „pretukao na setu filma“, pisalo je u dokumentima koje je podnela tokom njihove brakorazvodne parnice 1994.

„Dok smo bili na setu njegovog filma ‘Can’t Buy Me Love‘, pretukao me je jer je hteo da sazna kakav je osećaj pretući ženu. Bolujem sad od artritisa u ruci na kojoj mi je tada slomio prst. Gurnuo me je u kombi i zatvorio vrata preko mog prsta“, navela je Roki Parker o bivšem suprugu Patriku Dempsiju.

„Redovno sam odlazila kod psihijatra dok sam bila u braku i pila sam antidepresive i druge lekove kako bih mogla da funkcionišem“, izjavila je ona jednom prilikom.

Patrik i Roki razveli su se zvanično 1994, a 2006. se Parker distancirala od svojih optužbi. Kasnije je u zvaničnoj objavi naglasila da je tokom haotičnog razvoda bila savetovana da iznese te optužbe, za koje je kasnije potvrdila da su lažne.

Pričajući o njihovoj vezi, Dempsi je 2006. kazao da je sve počelo iz pogrešnog razloga.

„Mislim da mi je bila potrebna majka. Bilo je mnogo negativnih stvari, sa kojima se i danas nosim… Imala je sina godinu dana starijeg od mene.“

Rošel Roki Parker preminula je 2019. od raka grla i pluća, u 74. godini.

S druge strane, Dempsi je sredinom devedesetih sreo Džilijan Fink, koja mu je postala supruga.

Foto: Italy Photo Press / Zuma Press / Profimedia

Ona je bila stilista i šminkerka poznatih, a upoznali su se u salonu u kom je radila. Imaju troje dece, ćerku Talulu i blizance Darbija i Salivana. Razveli su se 2015, što su potvrdili zvaničnom objavom, gde su naglasili da ostaju u dobrim odnosima.

I, zaista, bili su u dobrim odnosima – toliko da su se 2016. pomirili i više se nisu rastajali.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram