Prva supruga Borisa Tadića sad je monahinja: Priča o njihovom braku je filmska

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Živeli su kao podstanari i jedva sastavljali kraj s krajem.

Veselinka Zastavniković, prva supruga političara Borisa Tadića, imala je sasvim neobičan životni put. Takođe, njen brak s Tadićem bio je prepun uspona i padova. Veselinka se okrenula veri i odlučila je da se zamonaši, pa je postala mati Irina – dok je Tadić ljubavnu sreću pronašao s drugom ženom.

Njihov brak je trajao 16 godina. Venčali su 1980. godine, a brak je trajao do 1996. Veselnika se zamonašila posle razvoda.

Nevenka, Borisova majka, navodno se oštro se protivila vezi njenog sina, potomka akademske porodice, s ćerkom nižeg oficira JNA, piše ATVBL. Venčali su se uprkos tome, a onda su unajmili jeftinu podstanarsku sobu u ulici Koče kapetana. Nijedno od njih nije imalo pravi posao.

Boris je prodavao novine na ulici, a Vesela je šila i prodavala lutke od krpe. Od zarade su jedva sastavljali kraj s krajem. U pomoć im je nešto kasnije pritekao Borisov istomišljenik Dragomir Olujić. Ustupio im je deo svog stana, gde su proveli duže od jedne godine.

Stekavši diplomu, Boris se zaposlio kao profesor psihologije u Prvoj gimnaziji u Beogradu i tada su tek osetili finansijsku olakšicu. Njihovi nekadašnji prijatelji kažu da su Tadićevi prvih deset od šesnaest bračnih godina proživeli vrlo složno.

Problemi u braku su se, navodno, pojavili nakon razlika u političkim pogledima, i to nakon što je početkom devedesetih Boris Tadić s ocem Ljubomirom utemeljio Demokratsku stranku.

Nakon razvoda Veselinka se posvetila duhovnom životu. Postala je kaluđerica Irina. A Boris je upoznao Tatjanu, inženjerku građevine, koja mu je u drugom braku rodila ćerke Mašu i Vanju.

***

BONUS VIDEO: Mira Adanja Polak – S Elizabetom II niste mogli ući u konflikt, to je prepuštala drugima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram