Prelepa prva dama Burde i njena naslednica su milijarderke kakve nam trebaju

Foto: Monika Skolimowska / AFP / Profimedia, TOBIAS HASE / AFP / Profimedia

Najpoznatije majka i ćerka u Nemačkoj.

Marija Furtvengler, bivša žena izdavača Huberta Burde, i njihova ćerka Elizabet Furtvengler jedne su od najmlađih milijarderki na svetu.

Marija je svoju glumačku slavu stekla u seriji “Tatort“, a takođe je završila medicinu u Francuskoj i doktorirala u Nemačkoj. Ona i Hubert bili su jedan od najpoznatijih nemačkih parova, a iako je mnoge zanimao njihov privatan život, dvojac je svoje intimne trenutke držao u tajnosti. Njih dvoje su prošle godine odlučili da se razvedu nakon 30 godina provedenih zajedno.

Foto: BabiradPicture / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zajedno imaju dvoje dece Elizabet i Džejkoba, a zanimljivo je da su uprkos velikoj razlici u godinama uspeli održati svoj brak tako dugo. Naime, 1991. godine, na dan njihovog venčanja, Marija je imala 25 godina a Hubert 51.

Tako različite, a opet veoma slične

Foto: Christoph Soeder / AFP / Profimedia

Uspešna glumica i doktorka i njena ćerka na prvi pogled imaju malo toga zajedničkog – Marija se redovno pojavljuje na crvenim tepisima dok je njenu ćerku skoro nemoguće videti na gala događajima.

Elizabetini planovi za karijeru se dosta razlikuju od planova njenih roditelja. Nju ne zanima medicina, glumačka karijera pa čak ni izdavaštvo – ona se trenutno najviše posvećuje svojoj muzičkoj karijeri. Magazin „Forbs“ ju je proglasio najmlađom nemačkom milijarderkom i njeno bogatstvo se procenjuje na više od milijardu evra.

Elizabeta repuje od svoje osme godine, a sa devet ili deset godina je nastupala na rođendanima svoje majke i prema Marijinim rečima: „Znala je sve pesme Eminema napamet“. Trenutno pohađa muzičku školu u Kaliforniji.

Ona ne samo da nastupa, već i piše pesme i producira ih. Prvo je nastupala pod umetničkim imenom „Lisa Fou“, a sada pod „Kerfor“, izvedenim od engleskog „briga za“, što znači „brinuti se o nekome“. Elizabeta se u svojim delima bavi stvarima koje su joj važne poput nejednakosti i diskriminacije.

U jednom spotu se prvi put osvrnula na privilegije koje ima kao naslednica i bogata ćerka, za koje kaže da se trudila da „lepo sakriju“. Ona tvrdi da su njene „privilegije nepravedne“.

Majka i ćerka koje rade zajedno

Foto: Christoph Soeder / AFP / Profimedia

Iako deluje da su Marija i Elizabeta različite, majka i ćerka su dosta slične kada su u pitanju određene vrednosti i karakterne osobine. Osnovale su 2016. godine fondaciju „MaLisa“, koja radi „na okončanju nasilja nad ženama i devojčicama“ i „za društvenu raznolikost“.

***

Bonus video: Tamara je srpska hirurškinja u Brazilu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram