Prava istina o povratku Harija i Megan: Stigao poziv koji nisu smeli da odbiju

Foto: Chris Jackson / PA Images / Profimedia

Prinčevi ponovo na okupu.

Novi kralj Velike Britanije, Čarls III,  naredio je svojim posvađanim sinovima Hariju i Vilijamu da svoj sukob ostave po strani uoči kraljičine sahrane, što je dovelo do toga da se čuvena četvorka ponovo okupi u javnosti – prvi put posle više od godinu dana.

Kraljevski izvori kažu da je princ Vilijam pokušao da zakopa ratne sekire tako što je svom mlađem bratu, princu Hariju, ponudio primirje, tražeći od njega da mu se pridruži u šetnji ispred zamka Vindzor, nakon telefonskog razgovora sa njihovim ocem, kraljem Čarlsom.

Vilijam i Hari izašli su rame uz rame sa suprugama Kejt i Megan. Dva para otišla su u šetnju od 40 minuta ispred kapija kraljevskog imanja.

Stručnjaci predviđaju da bi ovaj trenutak mogao da predstavlja prekretnicu u narušenom odnosu između prinčeva od Velsa i Saseksa, koji su bili u sukobu nakon serije šokantnih intervjua Harija i Megan.

Međutim, njihovi odnosi ostaju napeti. Princ Hari i Megan Markl izazvali su krizu kraljičine vladavine nakon što su senzacionalno napustili kraljevske dužnosti i preselili se u Kaliforniju pre dve godine. Ta saga je ubrzala razdor između Harija i njegovog brata Vilijama, pored optužbi za rasizam i nemar koje je iznela Megan.

U intervjuu za Opru 2021. godine, Hari je rekao da se oseća izneverenim od strane Čarlsa i da je previše povređen. Rekao je da je njegov otac prestao da prima njegove pozive uoči njegovog napuštanja kraljevskih dužnosti.

Kraljičina sahrana će se održati u Vestminsterskoj opatiji u ponedeljak 19. septembra u 11 časova. Visoki zvaničnici palate otkrili su da će hrastov kovčeg Njenog Veličanstva, koji leži u plesnoj sali u zamku Balmoral, u nedelju, 11. septembra, biti odnesen do palate Holirudhaus u Edinburgu, na šestočasovno putovanje mrtvačkim kolima.

Kraljica će zatim ležati u Vestminster holu od srede 14. septembra pre državne sahrane.

***

BONUS VIDEO: Jutarnja šetnja kroz Oplenac sa princezom Ljubicom Karađorđević

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram