Oštro „ne“ pred svadbu: Kraljičina zabrana za Megan zbog mračne porodične tajne

megan markl
Foto: John Stillwell / PA Images / Profimedia

Hari je pobesneo kad je čuo za zabranu.

Nakon vesti da Megan Markl nije bila dobrodošla u Balmoral gde se porodica okupila oko kraljice Elizabete koja je preminula, isplivala je jedna zabrana koju je Megan dobila baš od pokojne kraljice.

Naime, Megan je za svoje venčanje sa Harijem poželela da stavi jednu određenu tijaru i to zatražila od kraljice.

Kraljica joj je na to rekla oštro – „ne“.

I imala je odličan razlog za to.

Smaragdna tijara koju je Megan navodno želela da nosi ima problematičnu prošlost, a kraljica nije želela da ona na svom venčanju nosi tijaru povezanu sa skandalom.

Detalje je pre dve godine otkrio kraljevski istoričar Robert Lejsi u knjizi „Bitka između braće: Vilijam i Hari.“

„Palata nije potvrdila – ali nije ni demantovala – priču da je kraljica smatrala da mora da kaže „ne“ Meganinom prvom izboru. U pitanju je bila prelepa smaragdna tijara za koji je rečeno da dolazi iz Rusije. To je bila šifra za osetljivo poreklo, što znači da je to blago jedno od onih koje je dospelo u ruke Vindzora preko nedefinisanih, da ne kažem mutnih kanala — i po nepoznatoj ceni — nakon ruske revolucije.“

I pošto je ta tijara bila pod velom skandala, ona je retko, skoro nikada, bila izložena javnosti.

„I ne bi odgovaralo ni Palati ni samoj Megan da su novine počele da spekulišu o tome koja je princeza iz Rusije nosila tijaru i kako je ubijena.“

megan markl
Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Međutim, kako kaže Lejsi, princ Hari nije bio svestan problematične istorije tijare i onda je prilično je poludeo, odnosno pobesneo, kako je Lejsi naveo, kada je Megan rečeno da ne sme da je nosi.

„Nažalost, Harijevo nepoznavanje istorije i porodične tradicije značilo je da on nije razumeo ovu suptilnost“, piše Lejsi.

BONUS VIDEO: Šiške poznatih lepotica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram