Poznati iz Srbije za koje malo ko zna da su u srodstvu

Foto:Antonio Ahel/ATA images; FoNet/Milica Vučković; E-Stock_caslav_vukojicic; Vesna Lalić/Nova.rs; Nemanja Jovanović/Nova.rs; Dragan Mujan/Nova.rs

Krv nije voda.

Uvek se iznenadimo kada čujemo za neko novo srodstvo među ljudima u šoubiznisu za koje nismo znali. Na primer – jeste li znali da su voditelj Ognjen Amidžić i voditeljka Aleksandra Jeftanović rođaci?

Foto:E-Stock_aleksandar_nalbantjan; dragan Mujan/Nova.rs

„Mi smo u početku imali super komunikaciju, moj deda je zapravo nastao u simbiozi Jeftanovića i Simića, a zadržao prezime Amidžić. Moja prababa je Jeftanović“, otkrio je Ognjen jednom prilikom.

Malo ko je znao i da je rođena sestra Ivice Dačića naša poznata glumica. Znate je iz serije Porodično blago gde je igrala lik sekretarice Zorice, koja je zaposlena u kancelariji sudije Ljubomira Starčevića Risa, kojeg glumi Branimir Lečić.

Foto:printscreen/RTS; Dragan Mujan/Nova.rs

Ona se zove Emica Dačić, a pored ove serije igrala je u serijama „Stižu dolari“ (glumila je Gordanu Petrović), „Jelena“ (glumila je zubarku) i „Miris kiše na Balkanu“ (glumila je Spaseniju).

Danas nas je obradovala i naša mlada poznata glumica Iva Ilinčić kada je podelila fotografiju sa porodičnog okupljanja.

Foto: Instagram/screenshot

Naime, na slikama se nalazi i svetski poznata dizajnerka Roksanda Ilinčić koja oblači Kejt Midlton, Šarliz Teron, Mišel Obamu, Kejt Blančet i druge.

Foto:Vesna Lalić/Nova.rs; Can Nguyen / Capital pictures / Profimedia

Iva i Roksanda su rođake, što javnost dosad nije znala, a fotografija je pokrenula lavinu komentara.

I dok svi znaju Slobodinu mlađu sestru, glumicu Draganu Mićalović, pa čak i stariju Mirjanu, iako se ona ne bavi javnim poslom, malo ko zna da je poznata srpska glumica u bliskom srodstvu sa Elenom Karaman Karić.

Foto:Nemanja Jovanović

Sloboda i Elena gotovo nikada u javnosti ne ističu da su rođake, pa mnogi nisu ni upoznati sa ovom činjenicom. Naime, njihove bake su rođene sestre, te je Elena Slobodi sestra od tetke.

Jedna od najpopularnijih pevačica Severina Vučković retko priča o svom poreklu. Iako je dosta vremena provodila u Srbiji, malo ko zna da joj je stric jedan naš popularni glumac.

Foto:Antonio Ahel/ATA images; Vesna Lalić/Nova.rs

Severinin otac Sever Vučković je Srbin poreklom iz Trebinja, Republike Srpske, a njegov brat, Severinin stric je popularan glumac, Aljoša Vučković.

Kada se Željko Joksimović prvi put našao u ulozi producenta dok je sarađivao sa Draganom Bjelogrlićem na snimanju filma Toma, otkrile su se neke interesantne činjenice vezane za živote poznatog glumca i reditelja i pevača.

Foto:Vesna Lalić/Nova:rs; Dragan Mujan/Nova.rs

Željko i Bjela su rođaci.

„Baba moje majke je Bjelogrlić. Ona mi je govorila: Sine, Bjela ti je rođak. Kad smo radili prvi put zajedno pre 15 godina, došli smo do toga da je Jovanka, majka moje babe, zaista Bjelogrlić i našli smo tu granu koja nas rođački spaja“, istakao je Joksimović jednom prilikom.

***

Bonus video: TOP 10 najlepših devojaka i žena tenisera

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram