Poznate Srpkinje koje su se tri puta udavale

Foto: Stevan Kragujević/Vikipedija

Žene koje nisu odustale.

„Gledajte mene, i radite sve obrnuto, pročitajte ovo ponovo“, našalila se pevačica Nataša Bekvalac, koja često ima duhovite opaske na račun svoja tri propala braka.

Mnogima je ona prva asocijacija na buran ljubavni život, ali nije jedina na srpskoj javnoj sceni koja je bar tri puta stala pred oltar.

Bekvalac je bila u braku s Danilom Ikodinovićem, s kojim ima ćerku Hanu, Ljubom Jovanovićem i Lukom Lazukićem, s kojim je dobila Katju.

Ko je još nekoliko puta rekao „da“ pred matičarem?

Milena Dravić

Milena Dravić i Dragan Nikolić
Milena Dravić i Dragan Nikolić Foto: Zoran Lončarević

Neprevaziđena filmska diva Milena Dravić se 1960. godine udala za reditelja Purišu Đorđevića. Tada je već bila jako slavna – a zbog toga su se rastali.

„U to vreme je bila velika zvezda. Išli smo iz filma u film. Ali kad sam primetio da joj smetam i da po mnogo čemu nisam čovek za nju – prijateljski smo se razveli“, rekao je Đorđević jednom prilikom.

Njen drugi muž bio je Vojislav Kokan Rakonjac, takođe reditelj. On je iznenada preminuo u svojoj 34. godini, u svom stanu u Beogradu, pod do danas nedovoljno razjašnjenim okolnostima, navodno od srčanog udara.

Treću, veliku ljubav Milene Dravić svi znamo. Dragana Nikolića upoznala je na snimanju filma „Kako su se volele dve budale“. U jednoj od pauza između snimanja 31. decembra 1971. godine otišli su u opštinu Vračar i venčali su se. Bili su najglamurozniji srpski par koji se i dalje mnogi dive.

Lepa Lukić

Slavna narodna pevačica prvi put se udala sa 23 godine, za Tomu Lukića, čije prezime je zadržala. Pre udaje prezivala se Mušović. Bili su u braku sedam godina, a razvod je bio buran – Lepa je kasnije pričala da je Toma bio jako ljubomoran i čak nasilan prema njoj.

Nakon Lukića, Lepa se udala za Vladu Perovića, koji je bio menadžer. Taj brak se okončao kad ga je zatekla u krevetu s drugom ženom. A treći brak joj je trajao najduže – čitavih 18 godina. Treći muž Milan Milanović je bio rodom iz Jagodine gde je često boravio, a u Kanadi je stekao penziju baveći se privatnim biznisom. Preminuo je 2019. godine.

Svetlana Bojković

ceca bojković
Svetlana Ceca Bojković Foto:Dragan MujanNova.rs

I maestralna glumica se udala mlada, kad je imala 21 godinu, za Miloša Žutića, glumca. S njim je dobila ćerku Katarinu Žutić. Njena druga ljubav bio je reditelj Ljubomir Muci Drašković – a početak njihove veze bio je nesvakidašnji.

„U zajednicu sa Mucijem ušla sam pre razvoda od Miloša. Moja i Mucijeva ljubav bila je jača od svih pravnih normi, a zvanično smo se venčali tek 1990. godine. Jer, i on je, iz svog prvog braka, izašao na isti način kao ja iz svog“, rekla je glumica.

Njen drugi suprug je nažalost preminuo 2004. godine, a Svetlana je novu ljubavnu sreću našla s diplomatom Slavkom Kruljevićem. On je dugo živeo u Njujorku, gde je bio šef misije Srbije pri UN. Upoznali su se preko prijatelja, a od tada uživaju u harmoničnoj zajednici.

Ruška Jakić

Ruška Jakić
Ruška Jakić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Prvi brak Ruške Jakić potrajao je samo godinu dana. Udala se za Dejana Đurovića, koji je bio glumac, vodio je dugo „Dragstor ozbiljne muzike“ i igrao je u čuvenom filmu „Subotom uveče“.

Nakon kraha romanse, Ruška je uplovila u brak s arhitekom Laletom Nadeždićem, s kojim je dobila ćerku Anu. S njim je bila dve godine, a kasnije je govorila kako joj je taj brak bio najveća greška.

Njen treći suprug je bubnjar iz Škulinog orkestra, Voja Mulina. Razveli su se zbog njegovog neverstva, nakon braka dugog 13 godina.

Zorica Brunclik

Zorica Brunclik i Kemiš Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Pevačica raskošnog glasa tri puta je stala pred oltar – a uglavnom je birala muzičare. Prvo dete, ćerku Mariju, rodila je sa 18 godina, u vanbračnoj zajednici, sa muškarcem čiji identitet nikada nije otkrila.

Prvi muž bio joj je harmonikaš Zoran Tutić, koji je bio šef orkestra sa kojim je u tom periodu nastupala. U braku sa Zoranom Zorica je dobila sina Đorđa. Zatim se zaljubila u harmonikaša Ljubu Kešelja, s kojim ima ćerku.

Očigledno pada na harmonikaše – jer je njena sudbinska ljubav postao Miroljub Aranđelović Kemiš, s kojim je u skladnom braku od 1985. godine.

Verica Rakočević

Verica Rakočević Foto: Zoran Lončarević

Modna kreatorka je prvi put rekla „da“ Boranu Karamanu, bivšem stjuardu JAT-a, s kojim je dobila ćerku Elenu.

Nakon razvoda, Verica je sreću pronašla u zagrljaju Zorana Rakočevića, s kojim ima ima ćerku Milenu i sina Miodraga.

Od 2013. godine modna kreatorka je u braku s Veljkom Kuzmančevićem. Veza sa kompozitorom izazvala je buru u javnosti, zbog toga što je Verica 35 godina starija. Ovaj par do danas pokazuje kako ljubav ne poznaje nikakve društvene norme.

Kaja Ostojić

Foto: Instagram / kaya_ostojic

Pevačica takođe ima tri braka iza sebe. Prvi put se udala sa 19 godina za Nikolu Dragojlovića, muškarca koji je hapšen zbog posedovanja nedozvoljenih supstanci i napada na službeno lice. Kaja je bila trudna na svadbi i kasnije su dobili ćerku – a razvod je došao kad je beba imala samo šest meseci.

Njena druga ljubav bio je košarkaš Uroš Duvnjak, za kojeg se tajno venčala 2009. godine. Taj brak je okončan posle godinu dana.

Na vrhuncu slave, Kaja je upoznala di-džeja Vita Lućentea, koji je poznat kao Džunior Džek. Zaljubili su se i posle tri godine poznanstva venčali, 2014. godine u Briselu. Ljubavi je došao kraj posle pet godina braka.

***

Bonus video: Vuk i Dimitrije ocenjuju MAC autfite bez dlake na jeziku – ovo morate da čujete

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram