Potresni razlozi zbog kojih je Tajči napustila sve

atjana Matejas Cameron Foto:Ivo Cagalj/PIXSELL

Balkanska pop zvezda, Tatjana Kameron Tajči, na vrhuncu svoje karijere, kada je imala samo 21 godinu, odlučila je da ostavi sve za sobom i ode u Ameriku.

Zaputila se u Njujork s dva kofera i nekoliko stotina dolara u džepu, a sada, gotovo 30 godina posle, ispričala je u HRT misiji U svom filmu šta je prethodilo njenoj odluci, piše Index.

„Bavim se muzikom od četvrte godine, to nije bio uspeh preko noći, meni je to bila nuspojava. Sa 17 godina sam s Noći od kristala pobedila na Zagrebačkom festivalu, bila sam svugde, što je bio logičan nastavak tog mog uloženog rada, a moj cilj je bio da se bavim muzikom i kroz nju stvorim nešto lepo, da ljudima ulepšam dan“, započela je.

„Strašno intenzivna slava, nikad pre se tako nešto nije dogodilo jer to nije bila samo zgodna pesma, već opšti doživljaj. Kao 19-godišnjakinja nisam bila na to spremna, no taj osećaj… To nije bila regularna slava, u tom trenutku nisam imala alate ni mentalnu podršku ni nekog ko bi mi oko tog pomogao.“

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tajci (@tajcicameron)

Dodala je i da ju je tadašnji menadžer Zrinko Tutić pokušavao odgovoriti od te odluke.

„To mi je bilo teško, otišla sam jer nisam znala na koji način funkcionisati. Ja sam imala teških stvari koje sam prošla i pre nego što mi se dogodila ta slava. Nisam otišla zato što sam ja htela drugde napraviti karijeru ili zato što sam bila ljuta, nego nisam videla drugi izlaz.“

„Kao društvo nismo bili dovoljno osvešteni oko mentalnih problema. Mi nismo tada govorili ni o mentalnom zdravlju, ni o depresiji, ni o anksioznosti… U jednom trenutku sam zaželela da sve to prestane. Imala sam ozbiljnije suicidalne misli, ili ću spasiti svoj život ili ću otići u drogu.“

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tajci (@tajcicameron)

Nakon pet godina Tajči se iz Njujorka preselila u Los Anđeles, gde je upoznala pokojnog supruga Metjua, s kojim je u braku bila 17 godina i dobila tri sina.

„To je bilo teško jer mi je tata isto oboleo od raka mozga. Kad je tata bio bolestan, Metju je bio uz mene. Mesec dana pre nego što je moj suprug preminuo imala sam jedan trenutak kad sam otpustila taj strah, mesec dana nakon tog mog smirenja, Metju je oboleo“, rekla je.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tajci (@tajcicameron)

Priznala je da se nakon tatine smrti počela lečiti od depresije.

„Trebalo mi je nekoliko godina terapije da spoznaja oko toga što mi se dogodilo izađe van jer to je toliki tabu i mi žene ne želimo razgovarati, ne želimo priznati da nam se to dogodilo. Ni ne znamo je li nam se to dogodilo jer smo mi to tražile ili je to bilo normalno.“

„Jedna žena došla mi je i primila me za ruke i privila se skroz uz mene i šapnula: ‘Bila sam silovana u 17. godini. Nikome nikad nisam rekla. Ti si prva osoba'“, rekla je i zaključila kako je tada shvatila da želi podizati svest o tome i progovoriti za druge.

***

Bonus video: Madona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram