Potez roditelja Ejmi Vajnhaus rastužio svet

Foto: CARL DE SOUZA / AFP / Profimedia

Gotovo 800 stvari Ejmi Vajnhaus, uključujući kratku haljinu koju je pokojna britanska pevačica nosila na poslednjem koncertu, biće ponuđeno na prodaju na aukciji.

Očekuje se da će zeleno-crna haljina i Moschino torbica u obliku srca, s kojima je često bila fotografisana dobitnica Grammyja, dostići cenu od 15.000 do 20.000 dolara svaka, prenosi Index.

Njeni roditelji odlučili su da je pravo vreme da prodaju njene lične i profesionalne predmete, rekao je Martin Nolan, izvršni direktor Julien’s Auctions.

Pevačica je umrla od trovanja alkoholom kad je imala 27 godina u julu 2011. Poslednji nastup imala je u Beogradu mesec dana ranije.

„Za njih je bilo vrlo emotivno da se odreknu stvari pokojne ćerke“, rekao je Nolan.

„Ali znaju da će ti predmeti ići obožavateljima i kolekcionarima, kao i muzejima i ulagačima širom sveta koji će ih i dalje ceniti, uživati, izlagati ih.“

Porodica želi da osigura da svi njeni fanovi imaju priliku da kupe nešto, rekao je Nolan, koji je dve godine radio na pripremi prodaje.

Većina haljina ima nižu početnu cenu, od 2000 do 4000 dolara, a početna cena za kaiševe, parfeme, cipele, baletne papuče, gitare i komplete bubnjeva počinje već od 50 do 100 dolara.

Vajnhaus je postala prepoznatljiva u celom svetu sa svojim jedinstvenim izgledom, ponašanjem koje je privlačilo medije i muzikom prožetom jazzom. Objavila je dva studijska albuma, Frank i Back to Black.

Često je govorila o svojoj borbi protiv zavisnosti od alkohola i droga.

Deo prihoda ići će za potrebe Fondacije Ejmi Vajnhaus, koja ima cilj „da podstakne decu i mlade da izgrade samopoštovanje i otpornost kako bi se mogli razvijati.

Prodaja će se održati na Beverli Hilsu od 6. do 7. novembra , a kupci će se moći nadmetati lično i putem interneta.

***

Bonus video: Madona

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram