Potez Milenka Zablaćanskog pre tragedije pokazuje koliko je bio veliki čovek

Milenko Zablaćanski Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Sećanje na velikana.

Pre 15 godina, srpska glumačka scena izgubila je velikog Milenka Zablaćanskog, čoveka neverovatnog talenta, kojeg smo obožavali da gledamo gde god je igrao.

Zablaćanski je izgubio život u saobraćajnoj nesreći, kada se vraćao sa odmora na Zlatiboru, gde je bio sa porodicom. Morao je da se vrati u Beograd zbog vesti o smrti u familiji.

Mediji već godinama pišu o jednom njegovom potezu koji dosta govori o Milenku – on je navodno svojoj supruzi i sinu savetovao da ne kreću sa njim na put, zbog lošeg vremena, već da idu autobusom. Tako im je, kako se tragično ispostavilo, spasio život.

Glumac je preminuo 22. januara 2008. godine.

Milenko Zablaćanski Foto: Printscreen/YouTube/RTS

Zablaćanski je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Ognjenke Milićević. Bio je oženjen balerinom i koreografom Snežanom Vesković sa kojom je imao dvoje dece.

Upoznali su se kada ga je obučavala za mjuzikl „Moj dečko“.

Tokom karijere je najviše popularnosti tekao kultnim ulogama u TV serijama, ali je bio predan pozorištu. Poslednju ulogu odigrao je u predstavi „Svadba u kupatilu“.

Milenko Zablaćanski Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

„Onog trenutka kad se ugase svetla u sali, a upale reflektori i bace na nas neke nove zrake, pred okom zatreperi – tajna. Kao dete uronite u nju, tumarajući njenim katakombama i lavirintima. Smeh ili jecaj iz sale koji proprati to tumaranje, pomažu na putu. Iza ostaju znoj, strah, strepnje… U tom snu se pojavi neki čovek i pita: Šta radiš? Zašto se mučiš? Odgovor je: To je moja ljubav“, govorio je Zablaćanski o pozorištu za „TV Novosti“.

***
BONUS VIDEO: Podcast Snaga uma i gošća Radmila Petrović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram