Pomutila mu pamet pismima, tetovirala njegovo ime: Ko je misteriozna Marta kojoj je Berluskoni ostavio 100 miliona

Marta
Foto: Napoli/Giacomino / Zuma Press / Profimedia

O njoj ovih dana priča cela Evropa.

Kontroverzni bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni ostavio je 100 miliona evra svojoj devojci Marti Fašini, a testament je ovih dana pročitan članovima njegove porodice. Marta nije prisustvovala čitanju testamenta.

Marta
Foto: Flavio Lo Scalzo / Universal images group / Profimedia

Marta Fašin (33) je bila 53 godine mlađa od pokojnog milijardera i nikada se nije udala za njega, a Berluskonijeva deca je nikad nisu prihvatila.

Rođena je u malom mestu u Kalabriji, pohađala je Univerzitet Sapienca u Rimu, gde je diplomirala književnost 2018. godine, a onda se ubacila i u politiku. Obavljala je i ulogu zvaničnice AC Milana, tačnije bila je zaposlena u kancelariji za odnose s javnošću čuvenog fudbalskog kluba. Baš u tom periodu, Fašina je i upoznala Berluskonija. Njih dvoje su bili zajedno od 2020. Pričalo se da ga je zavela serijom ljubavnih pisama koja mu je pisala i koja su njega toliko oborila s nogu da je zbog nje raskinuo vezu sa Frančeskom Paskale dugu 12 godina. Spekulisalo se i da je sama Marta bila toliko opčinjena Berluskonijem da je na telu istetovirala njegove inicijale.

Inače, Marta nikad nije želela da se mnogo eksponira u javnosti i uporno je odbijala da daje intervjue italijanskim medijima.

Marta
Foto: Alessandro Serrano’ / Universal images group / Profimedia

Pričalo se da je vrlo izvesno da će naslediti i njegovu vilu San Martino, ali se to nije desilo.

Berluskoni i Fašina su u martu 2022. godine organizovali takozvanu ‘žurku ljubavi’ koja je trebalo da zameni klasično venčanje. Berluskonijeva deca su u startu bila protiv njihove veze.

Inače, Berluskoni je većinu svoje imovine ostavio svojoj deci, a sinu Pjer Silviju Berluskoniju i ćerki Marini ostavio je većinu u kompaniji „Fininvest“. Tako su njegova deca iz njegovog prvog braka zajedno postala vlasnici 53 odsto grupe sa jednakim kvotama. Kompletna imovina Silvija Berslukonija procenjena je na pet milijardi evra.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram