Ovo su roditelji Jelene Đoković: Od njih je naučila da je porodica iznad svega

"Najviše računa o meni vodi tata. I mama je tu, ali iz senke".

Najbolji teniser sveta Novak Đoković počistio je u nedelju Rusa Danila Medvedeva u finalu US Opena sa 3:0 u setovima 6:3, 7:6 (7:5), 6:3. Ponosna je Novakova porodica i stručni tim, ponosna je cela Srbija.

Noletova supruga Jelena Đoković nakon pobede imala je osmeh do ušiju, sijala je od sreće, a u loži je sedela pored svoje dece, majke Vere i oca Miomira Ristića, kao i Novakovih roditelja Srđana i Dijane Đoković.

Fotografije ponosne porodice koje su obišle svet su najbolji dokaz da je su jedni za druge uvek tu.

Dok je Jelena blistala u elegantnom i neobičnom stajlingu, njeni roditelji su se odlučili za jednostavniju, komotniju garderobu.

Gospođa Vera pratila je finale u dvobojnoj, crno-beloj košulji sa kragnom, a frizuru je ukrasila rajfom. I njen suprug se opredelio za kežual varijantu ‒ nosio je majicu i farmerke.

hryslene Caillaud / Panoramic / Panoramic / Profimedia
Chryslene Caillaud / Panoramic / Bestimage / Profimedia

Gospođa Vera se retko pojavljuje u javnosti, te se na prste jedne ruke mogu nabrojati fotografije majke i ćerke.

Ipak, njih dve su izuzetno bliske.

„Moja porodica bila je dobrostojeća, pa smo bankrotirali, snalazili smo se, svašta smo proživeli. Na mišiće moje mame, uz ogromnu volju, želju i snagu da sestra i ja imamo ono što ona nije imala, obe smo otišle u inostranstvo da studiramo,“ ispričala je svojevremeno Jelena.

Iako u intervjuima nikada nije detaljno pričala o roditeljima, Jelena Đoković i danas koristi svaku priliku da naglasi kako je upravo zahvaljujući ocu i majci stekla obrazovanje i naučila koliko je samostalnost bitna, kao i da je porodica iznad svega.

„Verujem da žene mnoge osobine steknu gledajući svoje roditelje, ponajviše majke. Moja majka je mene i sestru rano rodila, podizala nas je i sve vreme radila. Ništa joj nije bilo teško, lavovski se borila da nam omogući kvalitetan život i obrazovanje, u vrlo teškim uslovima“ , izjavila je Jelena svojevremeno za medije.

CLIVE BRUNSKILL / Getty images / Profimedia

Ime Vere Ristić poslednjih godina počelo je da se intenzivno pojavljuje u medijima. Doduše, ne zbog toga što joj je ćerka udata za najboljeg tenisera sveta, već i zbog činjenice da se firma, na čijem je čelu, bavi izgradnjom „ozloglašenih“ mini-hidroelektrana po Srbiji, piše Hellomagazin.

„Moja majka se godinama ne bavi izgradnjom mini-hidroelektrana i nema nikakav uticaj na najnovije projekte koji se sprovode u zemlji. Žao mi je ako u Srbiji priroda trpi zbog stvaranja mini-hidroelektrana, jer to nije smisao održive energije. Uverena sam da niko iz moje porodice tome nije doprineo. Naprotiv. Kao porodica koja se deceniju bavi humanitarnim radom, sve napore usmeravamo ka našoj deci, učeći ih zdravim navikama i zaštiti i poštovanju životne sredine ,“ stala je Jelena u odbranu majke kada se našla na meti kritika onih koji se aktivno bore za zaštitu reka Srbije.

Zabulon Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ako je suditi po onome što je Jelena Đoković nedavno otkrila u emisiji kod Ivana Stankovića, čini se da je njen otac Miomir neuporedivo manje ambiciozan.

„Najviše računa o meni vodi moj tata, on je moj anđeo. I moja mama je tu, ali iz senke. Da nema nje koja sve to aminuje, on ne bi mogao da bude uvek moja podrška. Oni su tim. Meni je on kao melem za dušu. Svuda ga vodim. Sve što ja teško shvatim on meni to napravi kao pesmu, i onda može sve“, rekla je Jelena i dodala:

Chryslene Caillaud / Panoramic / Bestimage / Profimedia

„Kada je Tara imala dva meseca, Novak je otišao na mesec dana u Australiju. Ostala sam sama u Monaku, bez ičije pomoći. Tada sam zvala tatu i rekla: „Mislila sam da ovo mogu sama, ali ne mogu. Ne znam šta da radim.“ Samo je rekao: „Dolazim.“ Dao je otkaz i došao kod mene. Od tog trenutka nas dvoje pevamo dok se bavimo decom. Objašnjava mi da u životu ne mora sve da bude tako profesionalno kao što sam ja doživela. Previše sam se unela u ulogu da sam žena nekog najboljeg u nečemu. I da i sama treba da budem najbolja u nečemu što mi je dato. Vrlo sam zahvalna na tome što sam Novakova životna partnerka, i on je zahvalan. Međutim, ja sam mislila da moram da budem nešto posebno, ne samo Jelena. A on me voli baš samo kao Jelenu.“

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram