Otac joj je „vuk u kašmiru“, a ona je upravo postala najmoćnija žena u modi

Foto: RINDOFF-BORDE / Bestimage / Profimedia

Ćerka najbogatijeg čoveka sveta.

Revija Dior muške u Parizu bila je prepuna bogatih i slavnih – a po prvi put se nova izvršna direktorka Diora i milijarderka Delfin Arno pridružila svojim bogatim prijateljima.

Delfin (47) je naslednica najbogatijeg čoveka na svetu, Bernarda Arnoa, koji se može pohvaliti bogatstvom 180,2 milijarde dolara i osnivač je LVMH-a.

Na reviji je bio i Dejvid Bekam sa sinom i Robert Patinson, najlepši muškarac na svetu, koji se pojavio u suknji.

Foto: RINDOFF-BORDE / Bestimage / Profimedia
Foto: OLIVIER BORDE / Bestimage / Profimedia

Delfinin otac je Bernar Arno, čovek sa nadimkom „vuk u kašmiru“, koji je trenutno najbogatiji čovek na svetu. On je suosnivač i predsednik konglomerata LVMH koji poseduje brendove Louis Vuitton, Moet i Hennessy, kao i Dior.

Arno je imenovao Delfin, najstariju od petoro dece, za svoju naslednicu, čime je ojačao stisak porodice na imperiju luksuzne robe.

Veoma poštovana, ozbiljna i izuzetno vredna poslovna žena, Delfin je diplomirala na EDHEC poslovnoj školi u Lilu i na Londonskoj školi ekonomije, gde je bila šefica studentskih organizacija.

Odrasla je uglavnom u Lilu, ali je provela tri godine u SAD kada se njena porodica preselila u Njujork. Svoju prvu Louis Vuitton torbu, braon torbicu Noe, dobila je za 18. rođendan.

Njena karijera počela je kasnih 1990-ih u konsultantskoj firmi McKinsey, gde je radila dve godine, a u Dior je prešla 2000. godine.

Ona je zaslužna za opstanak brenda 2011. godine nakon skandaloznih otkrića o antisemitskom ispadu u Parizu od strane britanskog kreativnog direktora Džona Galijana, što je dovelo do njegovog otkaza.

Nakon jednog propalog braka, sada je u vezi sa francuskim milijarderom Gzavijeom Nilom.

Gzavije, koji je skoro deceniju stariji od nje, suvlasnik je lista Mond i 21. najbogatija osoba u Francuskoj sa procenjenim bogatstvom od 8 milijardi evra.

„Prilično sam diskretna. Mislim da bih se radije fokusirala na svoj posao. Dakle, govorim samo kada imam nešto da kažem. Živi skriveno i živi srećno“, njen je moto.

***

BONUS VIDEO: Posle uspešne sportske karijere, Ana Ivanović u novom poslu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram