Oduševila je lepotom u „Nacionalnoj klasi“, a posle glume odabrala neobičan put

Foto: Printscreen YouTube/RTS Prikazuje

Divna i zanimljiva Maja Lalević!

Pamtimo je kao prelepu Senku iz „Nacionalne klase“ – a njena karijera posle kultnog filma bila je jako neobična. Maja Lalević Piščević upisala se u istoriju srpske kinematografije zbog scena sa Draganom Nikolićem, a i danas izgleda zanosno.

Maja je u vreme snimanja „Nacionalne klase“ bila jako mlada, a posle toga se glumom bavila jako kratko, do 1986. godine.

Foto: Printscreen YouTube/RTS Prikazuje

O kultnoj sceni s Nikolićem ispričala je lepu anegdotu.

„Trenutak od koga sam se najviše plašila bila je naša scena u krevetu. Do poslednjeg momenta sam se nadala da će Goran iz nekog razloga odlučiti da je ipak izbaci iz scenarija shvativši da ja ne mogu da je odigram. A onda je došao taj dan. Gaga, koji se inače ponašao prema meni kao da mi je i brat, i tata, i najbolji prijatelj, tog dana je prevazišao sebe. Prvo je tražio da svi osim snimatelja napuste sobu, a onda kad smo ostali sami, napravio je takvu atmosferu da nisam ni primetila kada smo zapravo snimili scenu. Toliko me je zasmejavao, golicao, pričao neviđene viceve i anegdote, da sam se s mukom suzdržavala kako bih ozbiljno izgovorila tekst kad se uključe kamere”, rekla je medijima.

Foto: Printscreen YouTube/RTS Prikazuje

Osim „Nacionalne klase“, Maja je igrala i u ostvarenjima „Osam kila sreće“, „Šest dana juna“ i „Lijepe žene prolaze kroz grad“. Upisala je i završila Fakultet dramskih umetnosti, a pričala je da je zbog glumce došla u sukob s ocem, koji je hteo da završi pravo.

I to je uspela, pa iza sebe ima i diplomu Pravnog fakulteta. Nakon glume, bavila se upravo advokaturom. Posle političkih promena u Srbiji 2000. godine, otišla je u USAID jer je želela da pomogne Zoranu Đinđiću da reformiše sudstvo.

Maja je 2019. godine u Klubu književnika predstavila svoj roman „Tamo je ovde“ u izdanju „Lagune“. Knjiga je nastala od kolumni koje je autorka tokom 18 meseci boravka u Njujorku svake nedelje pisala za Nedeljnik.

Foto: Youtube printscreen / Laguna

„To su emocije koje sam podelila sa drugima pišući o Njujorku. Živela sam tamo 18 meseci i mislila da sam spremna na sve što me u Njujorku čeka, ali nije bilo tako. Nikada ne možete da se spremite za Njujork“, rekla je tada za beogradske medije.

***
BONUS VIDEO: Hana Selimović o golotinji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram