Obožavali smo Bandido, a nismo znali kakvu golgotu prolaze čuvene sestre Salazar

Azúcar Moreno Foto:Screeenshot/Youtube/escLIVEmusic1

Nakon mnogobrojnih razmirica ponovo zajedno.

Sigurno se sećate popularnih sestara Antonije Toi i Enkarnakin Enkarne Salazar koje su činile grupu Azucar Moreno, a koje su vrhunac svoje karijere doživele 1990. na Evroviziji, predstavljajući Španiju s pesmom Bandido. Ova pesma se i danas pevušu, a evo kako atraktivne sestre sada izgledaju.

Smatra se da su ove sestre među prvim umetnicima u Španiji kombinovale svoje romsko nasleđe i tradicionalni „kantaora“ način pevanja sa urbanim dens ritmovima.

Sa pesmom Bandido sestre su predstavljale Španiju na Evroviziji koja se 1990. godine održala u bivšoj Jugoslaviji, tačnije u Zagrebu.

U dvorani Lisinski imale su mali peh, a nastup je ostao upamćen zbog tehničkog problema zahvaljujući kome su izlazile na scenu dva puta.

Antonija je pre nekoliko godina objavila da se duo povlači sa muzičke scene na neodređeno, jer je njenoj sestri dijagnostikovan rak dojke.

Enkarna se u međuvremenu potpunosti oporavila, a onda su saopštile da zbog ličnih razloga nemaju nameru da žure sa obnavljanjem karijere.

Ipak su se u oktobru 2013. godini u jednoj TV emisiji ponovo ujedinile, kao duet, ali i kao sestre.

Podsetimo, sestre Salazar su oduvek bile meta mnogih tračeva, najčešće zbog njihovih ličnih razmirica. Njih dve takođe imaju najviše obožavatelja među gej zajednicom u Španiji. Od 1984. godine prodale su više od tri miliona albuma i singlova u Španiji, a devedesetih su postale poznate i u ostatku Evrope, Latinskoj Americi i SAD, sa prodatih 12 miliona albuma.

Evo kako sestre izgledaju danas.

***

BONUS VIDEO: Madona – kraljica popa

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram