Nesuđena ljubav Marije Šarapove: Zamalo da se uda za frajera srpskog porekla

Foto: Angela WEISS / AFP / Profimedia

Romansa se završila samo nekoliko meseci posle veridbe.

Slavna ruska teniserka Marija Šarapova je već dve godine u srećnom braku, a prvog jula ove godine je na svet donela dečaka.

Šarapova je od 2018. godine u vezi sa britanskim biznismenom Aleksanderom Džajlksom, sa kojim je veridbu obavila u decembru 2020, par je ove godine u aprilu saopštio lepe vesti, da očekuje prvo dete.

Dečak je dobio ime Teodor, a Maša je na svom Instagram profilu poručila da je on „najlepši, najizazovniji i najveći dar koji je naša mala porodica mogla da dobije“.

Međutim, Marijina prva ljubav je bio košarkaš srpksog porekla Aleksandar Saša Vujačić, a davne 2010. godine je započela njihova romansa.

Oni su se upoznali krajem 2009. godine na roštilju kod prijatelja, što je Šarapova svojevremeno opisala u svojoj autobiografiji.

„Ušao je u kuću kad smo večerali. Kosa mu je još bila vlažna nakon tuširanja. Nosio je trenerku, oba kolena su mu bila ledena. odmah mi se svideo. Subota uveče, a on je upravo završio trening. Ovo je definitivno moj tip“, opisala je Šarapova prvi utisak kada ga je videla.

Ubrzo su se verili, a svadba je bila zakazana za novembar mesec 2012. godine.

Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Sudbonosno „da“ trebalo je da izgovore u Istanbulu, a onda je krajem leta kao grom iz vedra neba sevnula informacija da ovaj slavni par nije više zajedno.

Kao razlozi raskida navedene su razne sportske obaveze, odnosno brojna putovanja širom sveta zbog kojih su se viđali retko.

Međutim, kako je Šarapova opisala u biografiji, od starta je primetila kod Vujačića nešto što joj je smetalo, a to je neki mentalitet karakterističan za muškarce iz Istočne Evrope, a posebno sa Balkana.

Foto: Alberto Gandolfo / Zuma Press / Profimedia

Nekoliko godina nakon raskida u njenoj biografiji su se pojavili i detalji koji tačno opisuju kako je do njhovog razdvajanja došlo.

Maša je napisala: „Pre Rolan Garosa 2012. počela sam da se distanciram od njega postepeno. Kada sam osvojila Rolan Garos, zvala sam ga iz svlačionice. Bilo je teško čuti da je bio na treningu. Čestitao mi je. Počela sam da mu zahvaljujem što je bio u teškim momentima sa mnom, ohrabrivao me kada sam bila u depresiji, što je verovao u mene i gurao me napred“.

„Ali, kada me je pozvao uveče, bio je u potpuno drugačijem raspoloženju. Bio je nesrećan, čak i besan. Pitala sam ga šta se desilo. Odgovorio mi je da je gledao meč kod kuće i ceremoniju dodele pehara. Odmah sam shvatila. Bio je besan jer se u govoru nisam njemu zahvalila i nije mogao da misli ni na šta drugo. Čekala sam nekoliko meseci na znak sa njegove strane i dobila sam ga. U jednoj rečenici. Naša veza je gotova“.

Posle raskida sa Ruskinjom, Vujačić je promenio nekoliko klubova u Evropi, posle Efesa se vratio u Los Anđeles, olvoga puta u redove Klipersa, gde se zadržao svega 10 dana. Potom je potpisao za Veneciju, gde je odigrao svega 5 mečeva.

Po završetku svoje NBA karijere razvio je ozbiljan porodični biznis u Americi.

On je sada vlasnik jedne od nagrađivanih vinarija u Americi, „Alexander wine“, koja proizvodi najkvalitetniji bordo i dobija brojne titule za njegov kvalitet.

***

Bonus video: TOP 10 najlepših devojaka i žena tenisera

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram