Na šta su holivudske zvezde potrošile svoju prvu platu

Foto: Profimedia

Prvi posao sa sobom donosi uzbuđenje i promenu. Konačno zarađujete svoj novac i pred vama je dilema kako i na šta da ga potrošite. I poznate ličnosti su se našle u istoj situaciji. Automobili, pokloni za roditelje, posećivanje luksuznih restorana... Na šta su poznati glumci i pevači potrošili svoju prvu veliku zaradu?

Rupert Grint

Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Ron Vizli iz Harija Potera, kupio je sladoled-kombi. Kao mali maštao je da bude sladoledžija, pa je kupovina starog Bedford kombija bila ispunjenje dečačkih snova. Kombi je stalno opremljen sladoledom i ledenim osveženjima koje glumac deli besplatno kada ima vremena da ga provoza.

Nikol Kidman

Foto: River / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Poznata glumica potrošila je svoju prvu platu praktično. Možda nam se danas ne čini kao velika stvar, ali mašina za pranje veša je nekada i za nju bila luksuz. Kidman je svojim roditeljima kupila mašinu za veš, a sebe je častila parom čizama.

Keli Rouland

Foto: ENT / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Članica nekadašnjeg benda Destiny Child, Keli Rouland je postata popularna sa samo 17 godina. Prvu zaradu iskoristila je da kupi sve one namirnice koje su bile preskupe za njene roditelje. Organizovala je veliku žurku. Pevačica priča kako je bila presrećna jer je mogla da sama finansira žurku o kojoj je sanjala kao mala.

Džoni Dep

Foto: Pictorial Press Ltd / Alamy / Alamy / Profimedia

Džoni Dep je iskoristio svoju prvu platu  da kupi kuću svojoj mami. U stvari, kupio joj je farmu konja od 42 hektara u blizini Leksingtona u Kentakiju. Dep se seća da je njegova mama dolazila kući iz duplih smena kao konobarica umorna i bolnih stopala. Sećao se da kako je uveče uvek brojala bakšiš. Nakon kuće, njegova prva kupovina za sebe bio je Harli-Dejvison iz 1940. godine, koji i danas poseduje.

Remi Malek

Foto: PeBu / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Rami Malek je sada holivudska zvezda, ali u početku se mučio da sastavi kraj s krajem. Živeo je u Njujorku kada mu je ponestalo novca i morao je da se vrati u Los Anđeles. Pre nego što je  dobio svoj prvi posao u Gilmore Girls Malek je radio kao agent za nekretnine. Svoju prvu platu iskoristio je da kupi  mašinu za espreso.

Dženifer Lopez

Foto: Katrina Jordan / ddp USA / Profimedia

Jedina stvar koja vam je potrebna  da se krećete po Los Anđelesu je automobil. I to je upravo ono što je J. Lo kupila svojom prvom redovnom platom. Vozila se na svaku audiciju u staroj hondi, ali je od svoje prve  plate kupila mercedes. Seća se da je plakala u prodavnici kada je potpisivala ugovor, očigledno je to bio velki trenutak.

Mat Le Blank

Foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Zvezda Prijatelja, Mat Le Blank je zaista bio  onaj glumac koji se mučio pre nego što je dobio posao.  Ustvari, Le Blank je otkrio da je imao samo 11 dolara na svom bankovnom računu pre nego što je dobio ulogu Džoija. Prva stvar koju je kupio sa platom koju je zaradio u Prijateljima bila je topla večera, nešto što je redovno  propuštao kada nije imao novca.

Šta biste kupili sa svojom prvom platom? Koja od ovih kupovina slavnih vas je najviše iznenadila? Šta biste savetovali radnicima koji prvi put rade i imaju nešto novca viška da potroše?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram