Mračna strana života Sofije Vergare za koju malo ko zna

sofija vergara
Foto: NBC / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Sofiju Vergaru znamo po ogromnom osmehu koji joj je zaštitni znak, ali malo ko zna da je ova glumica doživela velike nesreće tokom života - borila se s rakom, jedan brat joj je ubijen, drugi upao u pakao droge, a uz sve to prošla je i kroz vantelesnu oplodnju.

Borila se s rakom

Sofiji je dijagnostikovan rak tiroidne žlezde 2000. godine. O tome u to vreme nije govorila javno. Želela je da porodicu poštedi takvog publiciteta. I dok je tražila svoje mesto u Holivudu nakon što se doselila u SAD, usput se borila sa opakom bolešću.

Inače, Sofija je saznala da ima rak kad je sina vodila lekaru na kontrolu za dijabetes zbog porodične istorije bolesti. Tada je lekar pregledao i nju i našao ispupčenje u vratu. Odmah joj je predložio operaciju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @girlenvied

“Nisam imala nikakve simptome, pa sam bila skeptična oko toga da mi izvade tiroidnu žlezdu. Pritom, operacija nije nikako bezazlena jer ako doktor napravi i najmanju grešku, možete da ostanete bez glasa ili pokretljivosti lica. Ali ja sam ipak to uradila“, kazala je Vergara u jednom intervjuu.

Posle opreracije je išla na zračenja jer kancer nije odstranjen u potpunosti. Za to vreme, dok se oporavljala, porodica je bronula o njenom sinu Manolu.

Sofija i danas uzima redovnu terapiju i ide na kontrole, pišu na sajtu Talentrecap.com.

“Kad prođete kroz tako nešto, bude teško, ali naučite dosta. Prioriteti vam se promene. Ne opterećujete se sitnicama. I to je dobro”, kazala je jednom prilikom.

Sofija danas kroz brojne dobrotvorne akcije pomaže drugima s rakom u njenoj rodnoj Kolumbiji. Čak je pomogla i jednom dečaku kom je hitno bila potrebna transplantacija koštane srži u SAD.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Revista Gente Rosa (@genterosaco)

Stariji brat joj je ubijen u Kolumbiji

Sofija je odrastala u Kolumbiji u vreme velikog nasilja i šverca droge. Njen stariji brat Rafael je ubijen 1998. tokom pokušaja kidnapovanja. Za taj period svog života kazala je da je noćna mora.

Odlučila je da se sa majkom, sestrom i mlađim bratom preseli u Majami i tamo gradi karijeru na televiziji. Otac, koji se razveo od majke 1993, ostao je u Kolumbiji, gde je umro 2009.

Od smrti brata Rafaela Sofija na zglobu nosi tetovažu „R“.

Mlađi brat bio u paklu droge

Mlađi Sofijin brat Hulio se zauvek promenio nakon smrti starijeg brata Rafaela. Bili su vrlo bliski. Hulio je otišao na studije u Mičigen, ali onda je dotakao dno. Nije znao kako da se izbori sa gubitkom, počeo je da pije i da se drogira.

Godine 2011. Sofija je odlučila da mu pomogne i planirala da ga vrati za Kolumbiju. Mediji su izveštavali da je za 10 godina uhapšen 30 puta. Nakon što je neko vreme bio u Majamiju u zatvoru, deportovan je u Kolumbiju.

Tužbe od bivšeg

I u ljubavi je Sofija imala dosta uspona i padova. Prvo se udala za svoju ljubav iz detinsjtva Džoa Gonzalesa, s kojim je dobila sina Manola. Razveli su se 1993.

Nakon toga, 2012. ona se verila za Nika Loba filmskog producenta iz Njujorka. Ljubav je pukla posle dve godine, nakon čega su počeli sukobi između njih dvoje. On ju je tužio jer je navodno želela da uništi embrione koje su zaledili dok su bili zajedno. Naime, još jedan udarac koji je Sofija primila bila je vest da ne može prirodnim putem da dobije drugo dete, te su se ona i Lob okrenuli vantelesnoj oplodnji. Lobove optužbe ona je poricala, a kasnije je njen advokat kazao da je Sofija jajne ćelije ostavila za trajno.

Na kraju se čini da je Vergara ipak našla svoju sreću, i to uz šarmantnog Džoa Manganijelija, s kojim je od 2014.

Iste te godine ona je objavila da je dobila američko državljanstvo.

Naredne godine Sofija i Džo su se venčali u Palm Biču.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: Poznate mame u borbi za starateljstvo nad decom