Moćne reči Tijane Bošković o uspehu treba da čuje svaka žena i devojčica

Foto: Yuri Cortez / AFP / Profimedia

Kako se postaje šampionka!

“Mislim da nikada neću biti zadovoljna svojim ostvarenjima. Ako se to bude dogodilo, verovatno ću reći: ‘Ok, vreme je za kraj’. Zato ću nastaviti da jurim svoje snove i ciljeve sve dok više ne budem imala nijedan”, izjavila je Tijana Bošković na početku ove godine.

Reči koje je izgovorila za Sportfem.rs savršeno opisuju stanje svesti i volju koju moraš imati da bi postigao uspeh poput Tijaninog.

Srpska odbojkašica je iz meča u meč vodila tim do pobede i na kraju je dobila nagradu za najbolju igračicu Svetskog prvenstva.

„Ostala sam bez teksta… Ne znam šta da kažem. Ovaj tim, ove devojke, stručni štab… Završile smo turnir bez poraza! Mnogo sam ponosna na sve ove devojke, na ceo tim“, rekla je malo po završetku meča koji im je doneo zlatne medalje.

Tijana Bošković je vrhunska sportistkinja koja svakoj ženi može da bude velika inspiracija, čime god da se bavile. Rođena je 8. marta 1997. u Trebinju, a odrasla je u Bileći.

Ona je reprezentativka odbojkaške reprezentacije Srbije od 2014. godine, a o njenom talentu govori činjenica da je u svom debitantskom nastupu na Svetskom prvenstvu bila najbolja poenterka srpskog tima. Na Evropskom prvenstvu održanom 2017. u Azerbejdženu sa reprezentacijom je osvojila zlatnu medalju i proglašena za najkorisniju igračicu turnira (MVP) – a taj neverovatni uspeh ponovila je i sada.

Izabrana je za najbolju odbojkašicu Evrope 2017. godine u izboru CEV-a. Trenutno igra za turski Eczacibasi VitrA i uživa u Istanbulu.

Tijana na prvo mesto stavlja srce, a to se vidi i na terenu i van njega.

„Najvažnije je da znate da ste dali sve od sebe. Nema neke tajne mog uspeha, sve je u velikoj ljubavi prema onom što radim”, poručila je.

***

BONUS VIDEO: Klizačica koja osvaja medalje širom sveta a u rodnom gradu nema ledenu dvoranu i gde da trenira

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram