Maša Memedović sa tatom u akciji čišćenja jezera Perućac

Maša Memedović Foto: Instagram/masamemedovic

Maša Memedović prati stope svoga oca - i obožavamo je zbog toga.

Maša Memedović već je poznata po svom avanturističkom duhu, koji verujemo da je nasledila od oca.

Naime, ona se, već nekoliko godina zaredom, bacila u akciju čišćenja jezera Perućac, a sve je to zabeležila na svom Instagram profilu.

Nažalost, svi znamo za užasan prizor plivajućeg otpada koji dolazi kanjonom do brane u Perućcu, ali zato je sreća da imamo bar nekoliko ekološki svesnih i angažovanih ljudi u našoj javnosti, a otac i ćerka porodice Memedović su od čišćenja napravili – tradiciju!

Kako se može videti na njenom Instagramu, đubre koje pluta izgleda i više nego jezivo, a rezultat celodnevnog skupljanja je čak pet stotina džakova plastičnog otpada.

Naravno, i njen tata je okačio sliku sa čamca, u pohodu na smeće, i stavio je sledeći opis: „Danas smo, sada već tradicionalno, čistili jezero Perućac. Poznate su slike plivajućeg otpada koje dolazi kanjonom do brane u Perućcu. Mnogo toga pak ostane zarobljeno u uvalama i na samim obalama kada se voda povuče. Čamcima smo obilazili sva ta mesta i skupljali gomile plastike, boca, stiropora, sitnog pokućstva i svega ostalog što nje organsko, a pluta. Svaka ovakva inicijativa je važna dok čekamo trajno rešenje, a to je uklanjanje deponija koje se nalaze uzvodno i naravno osvešćavanje svih onih koji misle da je u redu da se đubre baca u vodu koja će odneti! A gde to?”

Ko prati njih dvoje, a verovatno ih voli cela Srbija, zna da oni ovo rade iz čiste ljubavi prema prirodi naše zemlje.

***

Bonus video: Nacionalni parkovi u Srbiji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram