Marina Ćosić je izbacila šećer iz ishrane: Posle 15 dana promena je neverovatna

Skrinsot/Instagram/marinacosic

Rešila je da ostavi slatkiše.

Glumicu Marinu Ćosić (28) zavoleli ste u serijama „Ubice mog oca“ , „Urgentni centar“ i „Istine i laži“ , a gledate je i u ulozi Vere u seriji „Zakopane tajne“ .

Mlada umetnica redovno na svom Instagramu deli savete i odgovara na pitanja svojih pratilaca na razne teme, a deli i porodične trenutke sa ćerkicom Sofijom i suprugom Nikolom Mirkovićem.

Marina je ovoga puta obavestila svoje fanove da je započela izazov izbacivanja šećera iz ishrane. Naime, ona je čvrsto rešila da batali slatkiše, a želi i da inspiriše druge da se odvaže na ovaj potez.

Skrinsot/Instagram/marinacosic

„Novi izazov za narednih 10 dana je: Izbacivanje šećera. Šta to znači? Nema čokolade, keksa, torti, kolača, pudinga, sutlijaša, griza, sladoleda, šećera u kafi itd… Onima kojima je to nezamislivo neka ubace ceđeni sok u toku dana, idealno limun, jedan limun na 750/1L vode, i pijte da bi vam bilo lakše. Ako je baš ozbiljna kriza kockica najcrnje čokolade na jezik i da se posisa, tako će duže da traje“, savetuje glumica i nastavlja:

„Cilj izbacivanja šećera je da istražite koliko šećer vlada našim organizmom i potrebama, posebno ako ste naviknuti na velike količine, ali dan po dan, zato imamo 10 dana.

Ne jedem šećer već 15-ak dana, s jednim prekršajem prošle nedelje na večeri koji je za mene bio sledećih par dana sa posledicama i rekla sam da to sebi više neću da dozvolim. Zato, sinoć nisam pojela ni komadić kolača, a i ni jedan ugljeni hidrat, mada to nije izazov izazova. Verujte u sebe. Vi ste jači od zavisnosti, jer šećer stvara zavisnost. Posle 5 dana ćete osetiti neverovatne promene u raspoloženju i bistrini uma, a kamoli nakon 10 zato hajte, pridružite se i idemo u susret 2024. jači nego ikada“, poručila je glumica.

Skrinsot/Instagram/marinacosic

To nije bilo sve! Glumica je poželela dobro jutro svojim pratiocima novom objavom.

„Danas nastavljamo i da podsetim, ništa što ima šećer nije dobrodošlo – videćete ako čitate ambalaže, koliko skrivenog šećera ima u raznim prehrambenim proizvodima i koliko mora da se vodi računa o dnevnoj unetoj količini“, završila je.

Da podsetimo, Marina i njen suprug Nikola Mirković verili su se i venčali u istom danu u septembru 2020.  Na intimnoj ceremoniji venčanja, glumica nije nosila venčanicu, ali je u duhu tradicije bila u beloj boji od glave do pete. Ćerka Sofija stigla je na svet u januaru 2021.

BONUS VIDEO:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Pinterest

Instagram