„Majka je naručila moje nage slike kad sam imala 10 godina“

Foto: COLUMBIA PICTURES / AFP / Profimedia

Od holivudskih filmova do golih fotografija, glumica Bruk Šilds je provela veliki deo svoje mladosti radeći projekte koji sada izgledaju jako jezivo. Ona je za Guardian govorila o svojoj majci alkoholičarki, svom novom romanu i sreći koju je pronašla u svojim pedesetim godinama.

Bruk je preživela detinjstvo sa majkom alkoholičarkom, uznemirujuće rane filmove, jezivu opsesiju američke nacije njome, razvod i tešku postporođajnu depresiju.

Ona kaže da je uspela da se sačuva tako što je 35 godina išla na terapiju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Brooke Shields (@brookeshields)

Šilds je nedavno pokrenula sopstvenu kompaniju Beginning Is Now, onlajn platformu za žene, koja je proizašla iz njenog samopouzdanja koje je stekla terapijom.

„Osećam se snažnije, osećam se seksipilnije, osećam se manje opterećeno mislima: ‘Oh, šta oni misle o meni?’ Nisam opterećena na isti način na koji sam provela veliki deo svoje mladosti. I dalje mi je stalo do ljudi, ali ne stavljam sebe u poziciju da se osećam ‘manje od’. I odjednom sam pomislila: ‘Zašto nisam uključena?’ Zašto mi je rečeno: ‘Gotova si jer nemaš 20 godina?’ Imam 56 godina i sada se osećam moćnije nego ikada“, kaže Bruk.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Brooke Shields (@brookeshields)

Pojavila se u reklami za sapun kada je imala 11 meseci, a u filmu sa 11 godina. Kao tinejdžerka tokom osamdesetih, bila je svuda. Radila je veoma seksualizovane reklame za Calvin Klein, i film Plava laguna, u kojem je, sa nepunih 16 godina, provela najviše vremena gola.

Onda pobegla od svega na Univerzitet Prinston, za šta kaže da možda nije bio najbolji trenutak u smislu njene karijere, ali je verovatno spasio njen razum.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

@brookeshieldscovers је поделио/ла објаву

Njena majka, Teri, bila je devojka iz radničke klase iz Nju Džersija koja je lepotom i snagom ličnosti osvojila Menhetn. Zatrudnela je sa Bruk nakon kratke veze sa muškarcem iz bogate njujorške porodice; razveli su se kada je Šilds imala pet meseci.

Šilds je tada – kao i sada – bila prelepa, i Teri je to prepoznala, vodeći karijeru svoje ćerke. Bruk naglađava da Teri nije bila nasilna i nije je terala da radi ono što ne želi. Ali bilo je jezivih momenata.

Kada je Bruk imala 10 godina, Teri je naručila od fotografa Gerija Grosa da snimi njene gole fotografije za Playboy publikaciju Sugar’n’Spice. Kada se Šilds sa 11 godina pojavila u filmu Luja Malea, glumeći dete koje odrasta u javnoj kući, snimljena je gola. Teri je dobila buru kritika jer je dozvolila svojoj ćerki da bude u filmu – kao i u „Plavoj laguni“ nekoliko godina kasnije.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Brooke Shields (@brookeshields)

Bruk misli da ju je alkoholizam njene majke verovatno odvratio od pića ili droge.

Šilds je napisala knjigu o svom iskustvu depresije nakon rođenja prve ćerke, u vreme kada je malo žena, posebno filmskih zvezda, govorilo o tome.

„Samo sam želela da budem iskrena, jer sam patila i videla sam kako drugi ljudi pate, a niko nije pričao o tome, i to me je naljutilo. Pomislila sam: zašto bih se osećala kao da nisam dobra mama kada mi niko nije rekao za ovo? Zato sam odlučila da budem odgovorna i da pričam o tome, jer je sramota oko toga zaista užasna. I pomoglo je, što mi često govore. Volela bih da je postojalo nešto što sam mogla da pročitam. Htela sam da dam ljudima oproštenje, trebalo mi je da sama sebi oprostim“, rekla je za Guardian.

***

Bonus video: Šajlo Džoli Pit – Ćerka Anđeline Džoli je najslobodnije dete Holivuda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram