Lekcija o ženi koju je Snežana Divac naučila iz razgovora s Vupi Goldberg

Snežana Divac
Snežana Divac Foto: Instagram/ana_divac

"Svesno sam odabrala brigu o deci umesto bavljenja glumom u SAD"

Snežana Divac se pojavila u nekoliko holivudskih filmova. Ako pogledate imdb videćete da je prvu američku ulogu imala u „Driving me crazy“, a usledili su i Double Trouble, Edi, Play it to the Bone, Connecting Dots. Poslednji film u kom se pojavila bio je Spomenik Majklu Džeksona Darka Lungulova.

Ona je iz drugog puta uspela da upiše glumi na FDU.

„Tri fakulteta su se našla na mojoj listi želja za upis na studije. Psihologija, novinarstvo i gluma. Uvek sam želela da osetim kako izgleda živeti više od jednog života, pa sam bez ikakvog iskustva pokušala da upišem FDU i nije mi uspelo. Da ne bih izgubila godinu, upisala sam novinarstvo na FPN i odslušala prvu godinu sa Ivicom Dačićem i ostalim kolegama. Stalno sam se družila s njim i s još jednim kolegom koji je kasnije postao DJ. Njih dvojica su bili prilično upadljivi kada se pojave zajedno jer je Ivičin drug bio jako visok pa su ih svi na fakultetu znali zbog toga. Sledećeg septembra smo prestali da budemo kolege jer sam iz drugog puta upisala glumu. U devedesetim smo se Vlade i ja jasno deklarisali protiv Miloševićevog režima, ali to nijednog trenutka nije omelo Ivicu da bude ljubazan prema nama kad god nas sretne“, rekla je u jednom intervjuu.

Pričala je i o svom iskustvu s FDU.

„Na FDU su se u klasi profesora Milenka Maričića našli i Ivana Žigon, Dragan Jovanović, Srđan Miletić, Katarina Gojković. Dešavalo se da spavamo na fakultetu kako bismo se što bolje pripremili za sutrašnje vežbe. Tada su nas Dragan Jovanović i Srđan Miletić svojim ponašanjem dovodili do suza. Imitirali su sve i svakoga. Indeks nam je bio dovoljan da uđemo na predstavu bilo kog beogradskog pozorišta, pa smo slobodno vreme provodili gledajući predstave. Noću se izlazilo ili u Zvezdu ili na Akademiju. Obožavala sam Akademiju jer je bila prava „rupa“ sa fenomenalnim koncertima i neverovatno glasnim ozvučenjem. Mnogo godina kasnije kada je Džoni Dep otvorio klub „Vajper rum“, rekla sam da nimalo nije originalan i da isti klub u Beogradu postoji već dvadeset godina.“

Snežana je izjavila i da je vrlo svesno brigu o deci stavila ispred glume.

„Svesno sam odabrala brigu o deci umesto bavljenja glumom u SAD. Vlade je u išao na višenedeljne turneje, pa je na sreću obrazovanje i vaspitanje moje dece zavisilo od moje energije i usredsređenosti. Kada je prešao u Sakramento, dve godine smo se viđali samo vikendima jer nismo hteli da deca menjaju školu. Često mi nije bilo lako, ali sam verovala u svoju samostalnost u vaspitanju dece i sreću moje porodice. Jednom mi je Vupi Goldberg rekla da žena može sve, ali ne u isto vreme“, objasnila je supruga Vlade Divca.