Ksenija je zvezda Sidneja – o njenoj udaji u srpskoj crkvi može da se snimi film

Foto:Screenshot/Instagram/ksenijalukich

Poznata voditeljka ne krije da obožava sve što ima veze sa Srbijom.

Ksenija Lukić (32) je srpsko-australijska televizijska voditeljka i manekenka poreklom iz Srbije. Najpoznatija je po intervjuisanju poznatih ličnosti a trenutno radi na kanalu E!

Njeni baba i deda po ocu su Srbi iz Like ali su migrirali u Australiju 1961. godine, kada je njen tata, Nikola, imao godinu dana.

U svojim ranim dvadesetim, njen tata je pomogao u izgradnji srpske pravoslavne crkve u obližnjem Inglsajdu u kojoj se Ksenija kasnije venčala. On je oduvek bio veoma uključen u crkvu, radio je kao blagajnik i organizovao prikupljanje sredstava i to je bio sastavni deo Ksenijinog vaspitanja.

Foto: Richard Milnes / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kada je njegova srpska plesna grupa otišla u Brizbejn da nastupi, on je 1978. upoznao njenu mamu Olgu. Njena porodica je takođe 1950-ih migrirala u Australiju iz Jugoslavije. Zanimljiva činjenica je i da je najbolji prijatelj njenog oca oženjen maminom sestrom i da su svi jako povezani.

Kseniju je oduvek zanimala istorija jer je njen tata bio veliki ljubitelj iste, a sa njim ima najviše sličnosti. Zbog toga Ksenija zna dosta o srpskom nasleđu jer je njen otac uvek težio da je poveže sa porodičnim korenima.

Foto: Richard Milnes / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

„Moje srpsko nasleđe i kultura su veliki deo mene, iako nisam tamo rođena. Kada putujem tamo, uvek imam osećaj kao da sam kod kuće; sjajno je pričati srpski sa meštanima i porodicom. To je bio i naš prvi jezik kod kuće. Tata se pobrinuo da znamo koliko je to važno“, izjavila je ona svojevremeno.

Ksenija ima dva brata, Simeona, tri godine starijeg i Aleksandra pet godina mlađeg.

„Imati braću značilo je da sam se uvek dobro slagala sa dečacima. Nisu bili toliko zaštitnički nastrojeni prema meni, ali moj tata definitivno jeste. Porodični život je bio veoma tradicionalan i strog. Ako sam želela da izađem, to je trebalo da bude sa svojom braćom ili rođacima. Tata bi me uvek pokupio bez obzira gde sam bila.“

Osim voditeljske karijere, Ksenija je radila i kao model.

„Počela sam da se bavim modelingom čim sam napustila srednju školu. Potpisala sam ugovor sa ‘Chic Management’-om i radila sam puno radno vreme godinu dana. Posle toga sam diplomirala umetnost.“

Foto: Richard Milnes / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ksenijin muž, Den Breg, je njen prvi dečko.

„Upoznala sam ga 2008. godine kada sam jedne noći izašala sa svojim drugaricama i ugledala sam Dena preko puta sobe u hotelu. Mislila sam da je zgodan. Predstavila sam mu se i dala sam mu svoj broj. Poslao mi je poruku sledećeg dana i otišli ​​smo na nekoliko sastanaka“, objašnjava ona.

Zanimljivo je da su se njih dvoje venčali u srpskoj crkvi.

„Den i ja smo se venčali u srpskoj pravoslavnoj crkvi Sveti Sava u Inglsajdu, a moj teča, sveštenik Rade Radan, nas je venčao. Crkva je veliki deo mog života. Dosta svog detinjstva sam provela tamo, učila folklor i išla u crkvu. Volim srpsko kolo, počela sam da igram sa tri godine.“, rekla je ona u jednom intervjuu.

„Kada je moj muž prvi put upoznao moju porodicu, tati je trebalo 12 meseci da se složi sa njim. Bio veoma hladan i strog, sada se opustio. Den je neverovatan čovek, inteligentan je i introvertniji od mene. On je advokat – miran, ujednačen i opušten.“

Oni su 14 godina zajedno, od kojih su šest u braku.

„Oduvek sam želela da se udam i zasnujem porodicu. Tradicionalna sam i porodica je za mene uvek bila iznad svega u mom životu.“

Njih dvoje imaju jednu devojčicu, a očekuju i drugo dete.

Ne krije da obožava srpsku hranu a bila je i sa mužem u Beogradu.

„Mama pravi najbolju pitu sa sirom. Takođe volim sarmu, ćevape i, naravno, rakiju! Dolazila sam više puta, kao i moj muž koji je Australijanac i veoma mu se sviđa. Kada sam u Beogradu, volim da odem u Skadarliju, da se šetam Kalemegdanom i da leti odem na Adu“, izjavila je ona nedavno.

***

Bonus video: Televisa presenta: Prelepa Srpkinja Marija je buduća zvezda Meksika

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram