Konačni kraj za Megan i Harija? Kralj Čarls povukao potez koji ruši protokol

hari i megan
Foto: Avalon.red / Avalon / Profimedia

Jasno je da pomirenja na kraljičinoj sahrani nije bilo.

Princ Hari je isključen iz kraljevske porodice, kaže kraljevski biograf Tom Bauer. Bauer, koji je ranije pisao o sukobima vojvode i vojvotkinje od Saseksa sa članovima kraljevske porodice, tvrdi da je odnos para sa britanskom monarhijom nepopravljiv. On u tom kontekstu navodi odluku kralja Čarlsa da imenuje princezu Anu i princa Edvarda kao svoje zamene u slučaju da se razboli, a ne Harija.

„Jasno je da nije bilo pomirenja tokom kraljičine sahrane i Čarls se plaši najgoreg zbog Netfliksovog dokumentarca i Harijevih memoara.“

Knjiga princa Harija trebalo bi da bude objavljena 10. januara i očekuje se da će biti eksplozivan prikaz njegovih iskustava u kraljevskoj porodici i njegovih pravih osećanja u vezi sa događajima nakon njegovog venčanja sa Megan Markl 2018.

Inače, kraljevski protokol kaže da kralj Čarls treba da imenuje državnog savetnika koji će služiti kao njegove zamena ako se ukaže potreba, a obično se biraju četiri osobe koje su po redu u liniji nasleđivanja, a starije su od 21 godine. Ali kraljevska porodica je zaobišla i princa Harija i princa Endrua, birajući umesto toga princezu Anu i princa Edvarda.

Mada su se mnogi nadali da su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa uspeli da poprave svoj odnos sa Harijevom porodicom nakon smrti kraljice Elizabete u septembru, čini se da su tenzije gore nego ikad.

Takođe, vojvodi i vojvotkinji od Saseksa takođe je zabranjeno korišćenje titule Njegovo kraljevsko visočanstvo nakon što su se razdvojili od kraljevske porodice.

S druge strane, princ Endru povukao se sa kraljevskih dužnosti nakon seksualnog skandala i prijateljstva sa osuđenim seksualnim prestupnicima Džefrijem Epstajnom i Gislen Maksvel i takođe mu je oduzeta titula.

BONUS VIDEO: Da li je Megan s namerom zaklonjena svećom u TV prenosu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram